Poliisi epäilee naista väärästä ilmiannosta Pilvilammen ruumiin tapauksessa – kaksi miestä pidätettiin turhaan sepitteen vuoksi

Poliisi on saanut päätökseen tutkinnan Vaasan Pilvilammella kuolleena löytyneen miehen tapauksessa. Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan asiassa epäillä rikosta. Poliisi on kirjannut tapauksen yhteydessä kuitenkin rikosilmoituksen väärästä ilmiannosta.

Vaasan Pilvilammesta Pohjanmaalta löytyi mies kuolleena 28. elokuuta. Mies oli ennen löytymistään ollut kateissa heinäkuun lopusta alkaen, ja hänestä oli tehty katoamisilmoitus. 

– Kuoleman aiheuttaneet olosuhteet ja muut seikat asiassa on selvitetty, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Kadoksissa ollut mies löydettiin kuolleena retkeilyalueelta Vaasassa, poliisi epäilee henkirikosta- tältä alueella näyttää 1:39
Kadoksissa ollut mies löydettiin kuolleena retkeilyalueelta Vaasassa, poliisi epäilee henkirikosta- tältä alueella näyttää 

"Nainen kertoi tietävänsä asioita miehestä"

Kun poliisi oli kertonut Vaasasta löytyneestä vainajasta tiedotusvälineille, viranomaisiin otti yhteyttä nainen, joka kertoi tietävänsä asioita kadonneesta miehestä. 

Poliisi kirjasi naisen kertoman perusteella asiasta rikosilmoituksen, jonka nimikkeenä oli tappo.

– Nainen kertoi olleensa mukana seurueessa, joka oli kuljettanut kuolleen miehen Pilvilampeen tiettynä aikana.

– Poliisi otti naisen kertoman perusteella naisen ja kaksi naisen nimeämää miestä kiinni. Miehet esitettiin vangittaviksi asian selvittämiseksi, poliisi kertoo.

Poliisi suoritti tapauksessa laajan esitutkinnan, johon osallistui useita ihmisiä. Tapauksen selvittämiseksi käytettiin myös runsaasti erilaisia pakkokeinoja.

Toimintaan osallistui poliisin omien tutkijoiden ja asiantuntijoiden lisäksi myös muiden organisaatioiden asiantuntijoita. Myös kansalaisilta saatiin tietoa ja vihjeitä.

– Tapauksessa oikeuslääketieteellisen tutkimuksen avulla saatiin selville seikkoja, joiden perusteella tutkintaa saatiin suunnattua tiettyyn suuntaan. Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen perusteella voitiin todentaa kuoleman seikkojen tosiasiallinen tapahtumien kulku, poliisi selvittää.

Nainen oli keksinyt koko tarinan

Esitutkinnan perusteella nainen on poliisin mukaan tehnyt ilmoituksen "vailla tosiasiallisia tietoja" ja ilmoitetut asiat ovat itse asiassa olleet kokonaan keksittyjä.

– Esitutkinnan loppuvaiheessa on voitu todeta, että vangittuina olleet kaksi miestä ovat joutuneet viranomaisten pakkokeinojen kohteeksi poliisille tehdyn vääräksi todetun kerronnan perusteella, poliisi tiedottaa. 

Miehet päästettiin vapaaksi seitsemän päivän kuluttua vangitsemisesta, kun heidän osuudestaan tutkittavaan rikosnimikkeeseen ei ollut saatu näyttöä.

Naisen kertomusta ja siihen liittyviä yksityiskohtia tutkittaessa ei poliisin mukaan tullut esiin asioita, joiden perusteella olisi syytä epäillä rikoksen tapahtuneen. 

– Nainen on kuulusteluissa kertonut keksineensä koko asian. Sitä, miksi hän on näin tehnyt, hän ei ole osannut kertoa.

Naista epäillään nyt rikoksesta. Rikoksesta säädetty ankarin rangaistus on kolme vuotta vankeutta.

Kiinniotettuina ja vangittuina olleet kaksi miestä ovat asiassa asianomistajia. Kyseinen esitutkinta on kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat