Mainos

Poliisi: 200 euron setelin aitous kannattaa varmistaa

Väärennetyistä 200 euron seteleitä on runsaasti liikkeellä euromaissa. Melko hyvätasoisia väärennöksiä on tavattu lähes kaikissa muissakin eurovaluuttaa käyttävissä maissa.

Poliisin tietojen mukaan maaliskuun aikana levitetyt väärennökset on valmistettu ulkomailla. Väärennöksiä levittävät henkilöt ovat ulkomaalaisia, Suomeen levittämistä varten saapuneita henkilöitä.

Seteliväärennösten levittäminen tapahtuu yleensä siten, että suurella setelillä maksetaan pikkuostoksia esimerkiksi kaupoissa ja kioskeissa, jolloin saadaan suurehko summa aitoa rahaa takaisin.

Jos maksuvälineeksi tarjotaan 200 euron seteliä, poliisi kehottaa maksun vastaanottajia tarkastamaan setelin aitoustekijät erityisen huolellisesti.

Jos aitoutta ei kyetä varmistamaan, seteliä ei pidä antaa takaisin asiakkaalle vaan paikalle tulee välittömästi kutsua kaupan vartija tai poliisi.

Tarkista seteli huolellisesti

Nyt liikkeellä olevissa väärissä 200 euron seteleissä kääntöpuolella oleva setelin arvomerkintä kimaltelee hiukan punertavana, mutta selkeää värimuutosta ei seteliä kallistettaessa tapahdu, kimallus ainoastaan häviää kallistuskulmaa muutettaessa. Parhaiten väärän setelin tunnistaa vertailemalla aitoa ja vääräksi epäiltyä seteliä rinnakkain hyvässä valaistuksessa.

Vertailusetelin ei tarvitse olla 200 euron seteli, sillä taustapuolen arvomerkinnän värimuutos on samanlainen kaikissa aidoissa 50-500 euron seteleissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.