Pojan merirosvohuone

Lastenhuoneen sisustukseen haluttiin alusta lähtien löytää teema, joka olisi pikku asukkaansa näköinen. Pitkän pohdinnan tuloksena Erik halusi teemaksi merirosvomaailman. Kalustuksen tuli sisältää kaikki oleellinen: sänky, pöytä ja tuoli sekä säilytystila leluille ja vaatteille.

Muutoksen suunnitteli sisustusarkkitehti Marianne Sundell

Sänky toimii tietysti nukkumispaikkana mutta myös oleskelu- ja leikkipaikkana. Pöytä on askartelua ja piirtämistä varten ja pöydän alaosa toimii leikeissä keulapiikkinä ja kajuuttana. Tuolit ovat arkkuja, jotka kätkevät sisälleen leluja ja kirjoja ja vaatesäilytys on merimiessäkeissä. Tuolien istuintyynyt ovat tarrakiinnitteisiä. Valaisimet ovat lyhtymäiset ja toinen hehkulampuista on punainen opastinvalo, joka toimii myös yövalona.

Huone tarjoaa monimuotoisen tilan missä voi myös toteuttaa fyysistä liikuntaa, kuten kiipeilyä kannelle, ryömimistä kajuuttaan, hyppimistä yli arkkujen jne. - vain mielikuvitus asettaa rajoitukset leikille. Kuitenkin on hyvä muistaa, että tämäkin sisustus on tehty asukkaansa oloiseksi, eli juuri sellaiseksi paikaksi missä lapsen on virikkeellistä mutta turvallista leikkiä.

Värisävyiksi valittiin merellinen sininen ja ruskea sävy. Seinät maalattiin huoneen toiselta puolelta siniseksi, jotta huone saatiin jaettua kahteen osaan. Maalattu puoli huoneesta edustaa merta ja oven suuntainen seinämä edustaa satamaa. Seinä maalattiin yläosastaan aaltomaiseksi ja siihen lisättiin helmiäislasyyriä, jolla saatiin laineenomaista kiiltoa, joka vaihtelee valon tulokulman mukaan harmaaseen vivahtaen. Meren puolella laiva on tummaa, tervaista isoisän vanhaa puuvenettä jäljittelevää ruskean sävyä ja sataman puolella puun sävynä on ruosteisempi sävy.

Verhoina toimii kaksi kalastusverkkoa, joihin silloin tällöin saattaa tulla kalasaalista.

Projekti oli hauskaa yhdessä puuhastelua sillä kaikki tehtiin "tee se itse" -hengessä. Runkopatja muuttui hetkessä laivaksi, kun toiseen sängyn sivuun pultattiin kiinni reelinki ja sen yhteyteen kävelysilta. Pöytä rakennettiin vanerilevystä, joka sahattiin ympyräksi, ja sen alle kiinnitettiin metallijalat ja I-kisko kajuuttaverholle.

Ompelutyöt teki isoäiti ja isosisko askarteli meriaiheisia tavaroita laivan kannelle.

Massiivipuu on siitä hyvä materiaali, että se voidaan käsitellä uudestaan, kun tunnelmaa halutaan myöhemmin muuttaa. Huone kyllä kuulemma kelpaa vielä pikkuveljellekin ennen seuraavaa muutosta!

Vanerilevy, masto, puupalat reelinkiin, kävelysiltaan ja naulakkoon sahattiinvalmiiksi luonnoskuvien mukaisesti.
Puukeskus, Vantaa

SininenHarmony maali sävy V335 ja hopeansävyinen helmiäislasyyri Taika blue
Tiedustelut: Tikkurila Oy

Köydet ja narut ja simpukat Puuarkkujen maali, silkkimaali Rost Mallisabluuna kirjaimille ja kalalle Liidut, jolla tehtiin tekstit arkkuihin ja veneeseen Kangasväri, jolla tehtiin teksti kankaaseen ja lippuun Balsapuu, josta tehtiin rasioita ja kalat Puurenkaat tavaroiden kyljissä Askarteluvärit Keppi lipulle, ja rautalanka lipun hulmuamiseen
Sinooperi, Vantaa

Kalastusverkot
Sauna Kaira, Helsinki

Kannelliset puuarkut
Tiedustelut: Pinetta Oy, Salo
Jälleenmyynti: Sinooperi, Vantaa

Metallikoukut naulakossa Postilaatikko Liitutaulu Koukut
Indiska, Espoo

Verhorenkaat Kattovalaisimet Sisustyynyt 50x50 cm Pöydän metallijalat Kaj
Ikea, Espoo

Sininen, luonnonvalkoinen ja ruskea kangas Nextline mallistosta, joista ommeltiin tyynyt, kajuuttaverho, merimiessäkin, istuintyynyt, sängyn helma ja lippu. Sininen pussilakana napeilla.
Borås Cotton, Helsinki

I-kisko, kannakkeet, ripustuskoukut, rypytysnauhakoukut ja ompelutarvikkeet Ruskea torkkupeitto Tarrahuopalevy, josta leikattiin suikaleet arkkujen pohjaan. Hehkulamput
Kodin Ykkönen, Espoo

Vaahtomuovipehmusteet arkun istuintyynyihin leikattiin vanhasta lastenpatjasta. Kynnysmatto, jonka reunat pyöristettiin, oli aiemmin eteisessä. Koska maton alapuoli on kumia, ei kävelysilta naarmuta lattiaa tai liiku käveltäessä sen päällä.

(t.i.l.a. osa 25, 12.10.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja