Mainos

"Poikaystävä korvasi minut Commodorella"

Uutiset Commodore 64-tietokonelegendan paluusta on otettu vastaan innostuneesti. Commodore tuo markkinoille koneen, joka on ulkoisesti täysin vanhan legendamyllyn näköinen. Sisuskalut ovat sitten toista luokkaa.

Varsinkin 1970-luvulla syntyneiden silmiin syttyy monivärinen, hyppivä ja pomppiva kiilto, kun puhutaan Commodoresta.

Helsingin Huopalahdessa asuva Anna muistaa tarkkaan ajan, jolloin kotiin tuli salaperäinen laatikko. Laatikosta löytyi C64. Vuosi oli 1985.

- En yleensä muista mitään koneiden tai laitteiden merkkejä, mutta kun näin jutun Commodoren uudelleentulemisesta, huusin huraata. Ei se ollut mikä tahansa vehje, Anna kertoo.

- Asuttiin Jämsänkoskella suuressa kerrostaloyhteisössä. Kun meille tuli C64, se oli leuhka homma myös naapurustossa.

Anna sanoo, että suosituin peli jämsänkoskelaistaloudessa oli James Bond. Muita suosikkeja olivat kivien alta maata kaiveleva Boulder Dash ja autopeli Up N´Down.

- Pikkuveli ja silloinen poikaystäväni olivat jatkuvasti koneen kimpussa. James Bondia pelattiin aina. Vähän harmitti, kun poikaystävä olisi ollut mukava olemassa muutenkin.

Annan mukaan pelaaminen ja C64-innostus hiipuivat pikku hiljaa.

- Aina kun muutettiin, huokaistiin, että tuolla se Commodore nyt taas on nurkassa. Sinne se taisi jäädäkin.

Urheilupelit ykkösiä

MTV3 Uutisten nettisivuilla ja Facebookissa on käyty nostalgista keskustelua erilaisista Commodoren suosikkipeleistä. Erittäin epätieteellisen otannan perusteella näyttäisi siltä, että Wintergames ja Summergames -urheilupelit ovat olleet kuusnepan pelaajien kestosuosikkeja.

Timo Peltonen kertoo näin: Summer- ja Wintergames. Niitä pelattiin kavereiden kanssa niin paljon että Joystickejä meni vähintään pari viikossa rikki.

Nettikommenttien mukaan joystickin sai kuitenkin varmimmin hajalle pelaamalla urheilutähti Daley Thomsonista innoitteen saanutta kymmenottelupeli Decathlonia.

- Last Ninja III ja Tykkipeli olivat ykkösiä, kertoo Petteri Ursin.

- Snoopy-peli ja sellainen helikopteripeli, jossa lennettiin kartalla. Käsi väsyi.

Useat tuon ajan hittielokuvat poikivat myös Commodoren pelejä. Rambo seikkaili C64:n ruudulla, Commando teki tuhojaan ja Ghostbusters-jengi ratkaisi tehtäviä joystickin ohjaamana.

Niille, jotka eivät ole tekniikan kehittyessäkään halunneet luopua Commodoren retropeleistä, on ollut pelastuksena se, että iso kasa pelejä löytyy hakusanoilla netin ihmeellisestä maailmasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.