Pohjois-Korean pelaajat jahtasivat raivoissaan tuomaria – tilanne ei jäänyt siihen

Pohjois-Korean pelaajat jahtasivat kiivastuneina jalkapalloerotuomari Rustam Lutfullinia hävittyään Japanille Aasian kisojen miesten puolivälieräottelun.

Kiinan Hangzhoussa sunnuntaina pelattu puolivälierä päättyi Japanin 2–1-voittoon. Pohjois-Korean pelaajat olivat raivoissaan jo rangaistuspotkusta, josta Yuta Matsumura iski Japanin voittomaalin 80. minuutilla.

Rangaistuspotku tuomittiin, kun Pohjois-Korean maalivahti Kang Ju-hyok syöksyi maaliltaan ja Jun Nishikawa kaatui hänen ojennettuun käteensä.

Kang heilutti käsiään, pudisteli päätään ja väitteli tilanteesta erotuomarin kanssa, mutta pallo vietiin pisteelle ja siitä syntyi ottelun ratkaisumaali.

Pohjois-Korean kapteeni Jang Kuk-chol ja joukkuetoveri Kim Kyong-sok eivät sulattaneet tapahtumia, vaan kävivät ottelun päätyttyä kuumina ja jahtasivat erotuomari Rustam Lutfullinia ympäri kenttää.

Uzbekistanilainen oikeudenjakaja yritti paeta pelaajia, mutta Kim töni ja koski häntä käsin. Tuomari sai apua kollegaltaan sekä kentälle juosseelta turvahenkilöstöltä, ja Pohjois-Korean valmentajankin raportoitiin juosseen pelaajiensa luo rauhoittamaan tilannetta.

"Hyväksyttävää"

Pohjois-Korean päävalmentaja Sin Yong-nam puolusteli pelaajiaan lehdistötilaisuudessa.

– Myönnän, että pelaajamme olivat hiukan liian kiihdyksissä ottelusta, mutta tämä on jalkapalloa. Jalkapallo-otteluissa tapahtuu yhteenottoja. Mielestäni käytöksemme oli hyväksyttävää, luotsi kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Japania luotsaava Go Oiwa kieltäytyi kommentoimasta tapausta.

– Tämä ottelu oli sellainen kuin odotimme, hän sanoi.

– Ottelussa oli asioita, joihin emme ole tyytyväisiä, mutta voimme hyväksyä sen.

Japani kohtaa keskiviikon välierässä Hongkongin. Toisessa välierässä hallitseva mestari Etelä-Korea pelaa Uzbekistania vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat