Mainos

Pohjois-Korea pyysi ruoka-apua Etelä-Korealta

Pohjois-Korea on pyytänyt Etelä-Korealta miljoonan tonnin ruoka-apuerää, Etelä-Korean hallituksen virkamies kertoi tänään. Nimettömän pysytelleen lähteen mukaan avunpyyntö esitettiin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa kuukausi sitten järjestetyn ministeritapaamisen yhteydessä.

YK:n edustaja on kertonut aiemmin, että vaikea ruokapula uhkaa jälleen 22-miljoonaista Pohjois-Koreaa. YK:n laskelmien mukaan maa tarvitsisi kuudesta seitsemään miljoonaa tonnia ruoka-apua välttääkseen nälänhädän.

Etelä-Koreassa pohjoisen naapurin avustaminen on kiperä kysymys, sillä maat ovat edelleen muodollisesti sodassa keskenään vuonna 1953 aselepoon päättyneen sodan jäljiltä. Etelä-Korean pääoppositiopuolue on arvostellut hallituksen aiempia avustuspäätöksiä, koska se pelkää ruoka-avun päätyvän köyhien sijasta armeijalle. Se on vaatinut, että lisäapua koskevat ratkaisut on käsiteltävä maan kansalliskokouksessa.

Hallituksen edustajan mukaan uutta viljaa ja riisiä sisältävää ruoka-apua suunnitellaan opposition arvostelusta huolimatta. Yksityiskohdista on tarkoitus neuvotella myöhemmin tässä kuussa Soulissa maiden virkamiesten tapaamisessa. Etelä-Korea on toimittanut naapurimaahan aiemmin tänä vuonna 300 tonnia lannoitteita.

Japani aikoo toimittaa Pohjois-Koreaan 400-500 tonnia riisiä osana kansainvälistä apupakettia, japanilaislehti kertoo tänään. Hallitus ei ole vahvistanut Mainichi Shimbun -lehden tietoa. Lehden mukaan Japani toivoo ruoka-avun edesauttavan maiden suhteita hiertävän sieppaustapauksen selvittelyä.

Japani uskoo Pohjois-Korean agenttien siepanneen kymmenen japanilaista.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.