Mainos

Pohjois-Korea asetti ehtoja neuvottelujen jatkamiselle

Pohjois-Korea vaatii Yhdysvalloilta sitä, että se lupaa maalle "rinnakkaiseloa" eikä sekaannu Pohjois-Korean sisäisiin asioihin.

Pohjois-Korean YK-lähettiläs sanoo maansa jatkavan neuvotteluja ydinaseriisunnasta, jos Yhdysvallat lupaa sille "rinnakkaiseloa" eikä sekaannu sen sisäisiin asioihin. Lähettiläs Han Song Ryol kertoi ehdoista eteläkorealaisessa Joong-Ang Ilbo -lehdessä.

Hänen mukaansa Pohjois-Korea haluaa takuut myös siitä, että neuvottelujen seuraavalla kierroksella syntyy "konkreettisia tuloksia".

Kiinalainen neuvottelija on matkustanut Pjongjangiin, jossa hänen odotetaan käsittelevän muiden muassa Pohjois-Korean ydinaseongelmaan liittyviä kysymyksiä. Pohjois-Korea ilmoitti viime viikolla, että sillä on ydinaseita ja että se tarvitsee niitä, koska Yhdysvallat suhtautuu maahan niin vihamielisesti.

Kuuden maan neuvottelut Pohjois-Korean ydinasekysymyksestä ovat olleet poikki viime kesäkuusta asti. Neuvottelujen neljännen kierroksen oli määrä alkaa syyskuussa, mutta Pohjois-Korea vetäytyi neuvotteluista.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.