Pitkän miehen luovuttamasta spermasta syntyi lyhytkasvuinen vauva – nainen haastoi spermapankin oikeuteen

0:52
Videolla kerrotaan, milloin pitäisi havahtua ajattelemaan perheen perustamista.

Kansainvälinen spermapankki on joutunut sulkemaan nettisivunsa Venäjällä sen jälkeen, kun nainen synnytti lyhytkasvuisen pojan. Aiheesta kertovat muun muassa Mirror-sivusto ja Daily Mail.

Daily Mail -sivusto kertoo, että yli 40-vuotias nainen oli valinnut lapsensa isäksi erään tietyn miehen tämän kuvien perusteella. Nainen oli vaikuttunut miehen vaaleista hiuksista, akateemisesta koulutuksesta sekä siitä, että mies oli yli 180 senttimetriä pitkä.

Hän maksoi hoidon ja kävi koeputkihedelmöityksessä moskovalaisella yksityisklinikalla. Hoito onnistui ja nainen tuli raskaaksi.

Raskauden loppupuolella sikiön alettiin epäillä kärsivän akondroplasiasta eli ruston kasvuhäiriöstä, joka johtaa lyhytkasvuisuuteen. Pojan syntymän jälkeen diagnoosi varmistui, ja naiselle kerrottiin, että hänen poikansa kasvaisi korkeintaan 120 senttiä pitkäksi. Lisäksi pojan raajat sekä kasvot eivät kehittyisi ”oikein”. Nyt poika on 2-vuotias.

Oikeus määräsi yritystä sulkemaan sivunsa

Koptevskyn piirioikeus määräsi tanskalaisen Cryos-spermapankin sivut suljettaviksi Venäjällä.

Yritys kertoi paikalliselle Moskovsky Komsomolets -sivustolle, että kaikki hankittu sperma oli laadultaan erinomaista, mutta että yritys ei ollut vastuussa ”klinikoilla tehtyjen koeputkihedelmöityshoitojen aikana sattuneista virheistä”.

Terveysasioita valvova Roszdravnadzor-organisaatio ei pitänyt yrityksen kertomia yksityiskohtia luotettavina. Toimenpiteen suorittanut klinikka ei ole kommentoinut tapahtunutta lehdille.

Lehtitietojen mukaan on mahdotonta sanoa, johtuiko lyhytkasvuisuus nimenomaan lahjoitetusta spermasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja