Mainos

Nainen syyttää spermapankkia huolimattomuudesta – ei saanut sellaista lasta kuin halusi

Spermapankki joutui syytösten kohteeksi sen jälkeen, kun nainen hedelmöitettiin erehdyksissä väärän henkilön spermalla. 

Vuonna 2011 Jennifer Cramblett kääntyi kumppaninsa kanssa lääketieteen puoleen tarkoituksenaan hankkia lapsi spermanluovuttajan avustuksella.

Pariskunta valitsi luovuttajan, joka muistutti mahdollisimman paljon heidän ulkonäköään. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Sen sijaan, että nainen olisi hedelmöitetty pariskunnan valitsemalla spermalla, Cramblettin todettiin olevan raskaana tummaihoiselle miehelle. Tämä asia selvisi tutkimuksessa, joka tehtiin naiselle viidennellä raskauskuulla.

Toisin kuin useimmat digitaalisia tiedostoja käyttävät spermapankit, kyseinen Midwest Sperm Bank kirjasi tiedot edelleen kynän ja paperin avulla. Naisen papereihin oli eksynyt kirjoitusvirhe, jossa luovuttajista kertovat numerot 330 ja 380 olivat menneet sekaisin. 

"Se ei ole sama asia kuin pizzan tilaaminen"

Lapsen syntymän jälkeen pariskunta nosti syytteen spermapankkia vastaan. Heidän mukaansa tummaihoisen miehen spermalla hedelmöitetyn lapsen saaminen on aiheuttanut monia haasteita ja ulkoisia paineita, joihin he eivät osanneet valmistautua. Pariskunta kertoo joutuneensa jopa muuttamaan pois maaseudulta kaupunkiin suvaitsemattoman käytöksen vuoksi. 

Pariskunta syyttääkin nyt spermapankkia petoksesta, sopimusrikkomuksesta ja huolimattomuudesta. He vaativat 135 000 euron vahingonkorvauksia tapahtuneesta. Koska kyseessä on kuitenkin terve lapsi, oikeus ei vielä ole päässyt yksimielisyyteen asian ratkaisun suhteen. 

Tapaus on kuohuttanut ihmisiä myös sosiaalisessa mediassa, jossa monet tahot syyttävät pariskuntaa rasismista. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen iloinen, että minulla on terve lapsi. Mutta en aio antaa spermapankin välttyä vastuusta. Ei aio istua alas ja antaa tämän tapahtua enää kenellekään, Cramblett vastaa syytteisiin NBC:n haastattelussa.

Pariskunta on hämmentynyt myös myötätunnon puutteesta, sillä vahingonkorvauksena tapahtuneesta spermapankki antoi pariskunnalle anteeksipyynnön ja rahat takaisin kuudesta pullosta spermaa.

– He tekivät spermapankissa sen yhden virheen, jota he eivät saa tehdä. Se ei ole sama asia kuin pizzan tilaaminen, pariskunnan lakimies kiteyttää. 

Äitiys ei aina mene suunnitelmien mukaan. Katso koskettava tositarina suomalaisäidistä, joka toteuttaa vanhemmuuttaan vankilassa. 

3:02

Lähteet: NBC, Newser 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.