Mainos

Pirtun salakuljetusverkosto paljastui

Poliisi on paljastanut laajan pirtun salakuljetusverkoston, josta on jo vangittu useita henkilötä ja takavarikoitu huomattavia määriä pirtua, rahaa ja ajoneuvoja. Pirtua on kuljetettu tuhansia litroja Venäjältä Suomeen mm. Nuijamaan raja-aseman kautta suomalaisissa sementinkuljetukseen rakennetuissa rekka-autoissa.

Mm. Royal American -etiketillä varustettuja muovisia litran pirtupulloja on tavattu useilta paikkakunnilta ja salakuljetuksen selvittämiseen onkin osallistunut tutkijoita Savonlinnan, Kuopion ja Lappeenrannan poliisilaitoksilta sekä keskusrikospoliisista.

Pietarin pimeillä markkinoilla pirtun ostohinta on ollut 20-40 markkaa litralta ja Suomen vähittäismyyntihinta 100-200 markkaa litralta. Pirtua on kuljetettu satoja pulloja kerrallaan ajoneuvojen runkorakenteisiin kätkettynä ja osasta vaihtelevin etiketein varustetusta lastista on löytynyt epäpuhtauksia ja metanolia. Rikosylikomisario Harri Rahikka korostaa, että salakuljetun pirtun nauttimiseen liittyy aina huomattava riski.

Jutun tutkinta jatkuu edelleen ja se tulee aikanaan oikeudenkäsittelyyn Lappeenrannan käräjäoikeudessa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.