Pippa Laukan ykkösvinkki terveellisempään elämään: "Kattaa kaikki osa-alueet"

Lääkäri Pippa Laukan vinkit terveelliseen syksyyn 8:39
Pippa Laukka on kärsinyt nuorempana pitkään syömishäiriöstä. Mitä hän nykyään ajattelee tuosta ajasta ja ulkonäköpaineista? Katso koko haastattelu.

Säännöllisen päivä- ja ateriarytmin ylläpitäminen niin arjessa kuin vapaa-ajalla on Pippa Laukan ykkösvinkki terveellisempään elämään.

Televisiosta tuttu lääkäri Pippa Laukka törmää syksyn tullen päivittäin ihmisiin, jotka haluavat laihduttaa tai elää terveellisemmin. Moni on saattanut kesälomalla ottaa hiukan liiankin rennosti ja arjen hyvät elämäntavat ovat päässeet unohtumaan.

Se ei ole ihme, sillä lomailu usein muuttaa terveyden kannalta oleellista rytmiä. Kun päivä- ja ateriarytmistä pitää kiinni niin arki- kuin vapaapäivinä, terveellisiä elämäntapoja jaksaa noudattaa. Jos unirytmi on mitä sattuu, ei päivällä välttämättä jaksa syödä hyvin ja liikkua. Epäsäännöllinen ateriarytmi puolestaan johtaa helposti naposteluun ja mielitekoihin.

– Rytmi on se asia, joka kattaa oikeastaan kaikki osa-alueet, Laukka sanoi Uutisaamussa.

Mikä on Pippa Laukan pahe? Katso koko haastattelu videolta.

Etätyö voi vaikuttaa elintapoihin

Laukka on mukana uudella Olet mitä syöt -kaudella, joka alkaa syyskuussa MTV3-kanavalla. Laukka paljastaa, että korona-aika on vaikuttanut myös julkisuuden henkilöiden syömisiin ja muihin elintapoihin. Osallistujilla on ollut esimerkiksi naposteluun ja ruoan laatuun liittyviä haasteita.

– Ylipäätään tämä aika on aiheuttanut huolta ja harmia, mikä näkyy syömisessä jopa pelkosyömisenä: ruoasta tulee turva. Mihin se johtaa, nähdään tässä ohjelmassa, Laukka vihjaili.

Koronan myötä lisääntynyt etätyö näkyy monen arjessa vähentyneenä liikkumisena. Liikkumattomuus puolestaan häiritsee ateriarytmiä ja epäsäännöllinen syöminen voi kostautua naposteluna tai ahmimisena. Rytmi olisikin tärkeää muistaa myös korona-aikana.

Dynaaminen venyttely on nyt in – näin teet hittitreenin 6:07
Kyhjötätkö koko päivän koneen ääressä? Tauota istumista näillä venytyksillä.

Lue myös:

    Uusimmat