Mainos

Pinochet lähti sairaalasta

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochetin poistui illalla lontoolaisesta sairaalasta. Pinochet on todettu terveeksi ja hänen uskotaan majoittuvan eteläenglantilaiseen maataloon. Samaan aikaan Chilen ulkoministeri José Miguel Insulza on Espanjassa taivuttelemassa viranomaisia luopumaan Pinochetin luovutusvaatimuksista.

Espanjan ulkoministeri Abel Matutes sanoi tänään, ettei Espanjan hallituksella ole mahdollisuuksia perua Chilen entistä diktaattoria Augusto Pinochetia koskevaa luovutuspyyntöä. Matutes puhui toimittajille tavattuaan Chilen ulkoministerin. Matutes totesi kuitenkin, että jos Britannia päättää olla luovuttamatta Pinochetia, Espanjan hallitus tyytyy tähän päätökseen.

Insulza jatkoi tänään ponnistelujaan saadakseen espanjalaiset viranomaiset luopumaan Pinochetin luovutusvaatimuksista. Insulzan mukaan kansainvälisen yhteisön tulisi kunnioittaa Chilen oikeusjärjestelmää. Ulkoministeri Matutesin kanssa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Insulza kertoi, että chileläiset oikeusistuimet kykenevät käsittelemään ihmisoikeusrikkomuksia ja että "ihmisiä on jo vankilassa näistä syistä". Insulzan mukaan on mahdollista, että Pinochet saatetaan oikeuden eteen kotimaassaan Chilessä.

Insulza tapasi tänään oikeusviranomaisia ja Espanjan senaatin puheenjohtajan. Ulkoministerin mukaan Pinochet ei saisi oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä Espanjassa, jossa häntä syytetään joukkomurhasta, terrorismista ja kidutuksesta.

Pinochet pidätettiin lokakuussa Lontoossa Espanjan pidätysmääräyksen nojalla. Espanja on vaatinut Britanniaa luovuttamaan Pinochetin Espanjaan oikeudenkäyntiä varten. Britannian sisäministerin Jack Straw'n on määrä päättää Pinochetin luovuttamisesta ensi viikolla.
(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.