Pilotti ei koskaan syö samaa ruokaa kuin lentokoneen matkustajat – tiedätkö, miksi?

Lentokoneen henkilökunta syö eri ruokaa kuin matkustajat, mutta miksi?

Video: MTV Lifestyle kävi katsomassa paikan päällä, missä ja miten lentokoneruoka valmistuu ennen kuin se tarjoillaan matkustajan nenän eteen.

Moni pitää lentokoneissa tarjottavaa ruokaa mauttomana tai tylsänä, mutta ainakin koko kone joutuu maistelemaan samaa ateriaa – vai?

Ei aivan niinkään: henkilökunta syö yleensä eri ruokaa kuin matkustajat. Nimettömänä pysyttelevä pilotti kertoi brittiläiselle Express-lehdelle, mitä koneen ohjaamossa syödään.

"Syömme eri ruokia estääksemme ongelmat"

Pilotin mukaan ruoka on samantasoista kuin matkustajien saamat ateriat, mutta annos on täysin erilainen.

– Syömme eri ruokia estääksemme kaikki ongelmat, jotka voisivat aiheutua siitä, että ruoassa onkin ongelma, joka voisi tehdä meidät toimintakyvyttömiksi, pilotti sanoo.

Ruokailutavat vaihtelevat lentoyhtiöstä toiseen. Lentoyhtiöistä esimerkiksi Ryanair ei tarjoa henkilökunnalleen ruokaa, vaan antaa heille ruokailua varten määrärahan.

Perämies ja kapteeni syövät erilaiset ateria

Lentäjien nauttima ateria valmistetaan Expressenin mukaan samassa paikassa kuin matkustajien ruoka, mutta sen suhteen noudatetaan turvallisuusvarotoimia.

– Kapteeni ja perämies syövät myös eri ateriat, jotta voidaan estää se, että hätätilanteen sattuessa kumpikin sairastuisi, nimetön pilotti kertoo.

Jos ruoasta siis aiheutuisi ruokamyrkytys, se ei vaikuttaisi kaikkiin lentäjiin.

Expressin haastattelema lentäjä vakuuttaa, että mikäli pilotti sairastuu, koneen muu henkilökunta on koulutettu tilanteen varalta.

Juttua muokattu 1.102018 klo 11.59: Tarkennettu ilmauksia. Lisätty huomautus, että ruokailutavat vaihtelevat lentoyhtiöstä toiseen. Korjattu lentokapteeni kapteeniksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja