Totuus lentokoneruoasta paljastui: Tiesitkö, että ateriasi saattaa olla jopa vuoden vanha?

lentokoneruoka
Shutterstock

Ennen kuin tilaat erikoisruokavalioaterian seuraavalle lentomatkallesi, kannattaa tiedostaa, että ruokasi ei välttämättä ole niin tuoretta kuin voisi olettaa.

Näin väittää ainakin One Mile At a Time -blogi, jonka mukaan tietyt lentoyhtiöt säilövät harvemmin tilattuja ruokia pakastimessa hyvinkin pitkiä aikoja – jopa vuoden verran.

Muun muassa kasvissyöjät, keliaakikot ja diabeetikot kuuluvat niiden ihmisryhmien joukkoon, jotka voivat tilata lentomatkoille juuri heidän erityistarpeensa täyttäviä aterioita. Jokainen lentokoneruokaa jokus syönyt tietää, että yläilmoissa nautittu ateria ei läheskään aina ole kulinaarinen elämys, mutta nyt näyttää siltä, että erityisruokavalioita noudattavien ateriat ovat vielä kauempana suuresta makuelämyksestä.

Pakastaminen takaa kaikille sopivia vaihtoehtoja

One Mile At A Time -blogissa julkaistun tekstin mukaan ainakin American Airways kuuluu niiden lentoyhtiöiden joukkoon, joiden tarjoilemat ateriat on saatettu valmistaa jopa vuosi ennen niiden päätymistä matkustajien lautasille.  

– Erityisesti kasvissyöjille, vegaaneille, diabeetikoille, gluteeniallergikoille, hinduille ja muslimeille suunniteltuja aterioita voidaan säilyttää pakastimessa enintään vuoden ajan, blogissa kerrotaan.

Sun Online Travel -sivuston haastatteleman tiedottajan mukaan suurien volyymien vuoksi ruokatarjoilut on mietitty pitkälle etukäteen, ja pakastuksen ansiosta yhtiö voi varmistaa, että heillä on aina saatavilla kaikkiin erikoisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja.

Pakastettujen aterioiden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että niissä olisi jotain vikaa, mutta tämä asia kannattaa tiedostaa.

Tiedätkö, kuinka lentokoneruoka oikein valmistuu? Katso vastaus videolta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja