Stuertti paljastaa viisi asiaa, joita ei kannata tehdä lennolla: "Todella epähygieenistä"

14 arkista asiaa, jotka korona muutti ällöttäviksi 1:15
Nämä 14 arkista asiaa koronavirus muutti ällöttäviksi.

Yhdysvaltalaistuertin viisi vinkkiä saivat monet kysymään, eikö koneita siivota ollenkaan, kertoo Independent.

Yhdysvaltalainen stuertti Tommy Cimato julkaisee lentomatkustamiseen liittyvää sisältöä sosiaalisessa mediassa. Hiljattain hän julkaisi yli miljoona katselukertaa keränneen videon asioista, joita matkustajan ei koskaan pitäisi tehdä lentokoneessa.

Videosta tuli somehitti ja siitä kertoo esimerkiksi Independent-sivusto.

Viisi vinkkiä lennolle

Ensinnäkään matkalle ei kannata lähteä shortsit jalassa. Et voi koskaan tietää, miten likainen oma istuimesi on, sillä niissä on voinut istua moni muukin aiempina päivinä ja viikkoina. Peittävämpi pukeutuminen on tässä mielessä suositeltavaa.

Toisekseen Tommy ei suosittele nojaamaan päätä ikkunaa vasten.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Et ole ainoa, joka on tehnyt niin etkä voi tietää, kuinka moni ihminen tai lapsi on pyyhkinyt ikkunaa esimerkiksi kädellään, hän muistuttaa.

Kolmas vinkki kuuluu seuraavasti: älä koskaan paina vessanpöntön huuhtelunappia paljain käsin.

– Suoraan sanottuna se on todella epähygieenistä ja aika ällöttävää, joten käytä silloin vessasta löytyvää käsipyyhettä.

Neljäs vinkki liittyy nesteytykseen: älä unohda juoda tarpeeksi vettä. Hän suosittelee ottamaan lennolle mukaan noin puolen litran vesipullon.

Viimeiseksi Tommy muistuttaa: älä koskaan epäröi kääntyä lentohenkilökunnan puoleen, jos tarvitset vettä, ruokaa tai vaikka oksennuspussin.

Siivottomuus järkytti tiktokkaajia

Tommyn videota on katsottu yli 1,7 miljoonaa kertaa.

Monet ovat olleet pöyristyneitä siitä, eikö koneita tosiaan siivota lentojen välissä ollenkaan.

– Tästä videosta mieleeni jäi vain se, että he eivät siivoa koneita, päivitteli joku.

– Mitä ihmettä siivoojat sitten tekevät? Nyt on pandemia, kauhisteli toinen.

– Eli tiivistäen voisi todeta, että koko kone on likainen, päivitteli eräs.

– Luullaanko täällä kommenteissa tosiaan, että heillä on aikaa putsata koko kone läpikotaisin? Se on mahdotonta, puolusti joku.

Tommy vastasi kommenttikentässä eräälle siivouksen puutetta epäilleelle, että lentokoneet siivotaan mahdollisimman hyvin. Hän täsmentää, että nämä toimenpiteet on tarkoitettu siltä varalta, että jotain jää vahingossa putsaamatta.

Tommy ei mainitse kommenteissakaan mitään koronatilanten vaikutuksesta koneiden siivoukseen. Hän ei kerro, minkä lentoyhtiön palveluksessa työskentelee. Siivouskäytännöissä saattaa olla lentoyhtiökohtaisia eroja ja koronapandemian vuoksi siivousta on saatettu tehostaa. Viime keväisessä jutussamme kyselimme Finnairilta ja Norwegianilta, kuinka hyvin koneet siivotaan ja voiko ilmastointi levittää koronavirusta.

Lue myös:

    Uusimmat