Michelin-kokilta yhden ainesosan vinkki: Näin saat lentokoneruoan maistumaan hetkessä paremmalta

Kilometrien korkeudessa nautittava ruoka ei aina maistu niin hyvältä kuin voisi toivoa. Kokin vinkillä voit nostaa lentokoneruoka-annoksesi makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Videolta pääset kurkistamaan, miltä lentokoneruoan valmistaminen oikein näyttää. 

Sen lisäksi, että lentokoneruoan laatu voi vaihdella hyvinkin paljon, lentämisellä on yllättävän suuri vaikutus makuaistiimme. Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että kykymme maistaa suolaisia ja makeita makuja vähenee ilmassa jopa 30 prosentilla.

Lentokoneruokailusta on kuitekin helppo tehdä astetta maukkaampi elämys tulisen chilikastikkeen, Tabascon avulla. 

Tabascoa käytetään myös kahvin maustamiseen

Michelin-tähden kokki Jason Atherton paljastaa oppineensa kätevän lentokoneniksin näyttelijä Jude Lawilta, joka kehotti häntä lentokoneruokaa vihaavaa kokkia kuljettamaan Tabascoa aina mukana lentomatkoilla.

Muutama tippa chiliä, suolaa ja viinietikkaa sisältävää kastiketta saa ruoan kuin ruoan maistumaan hetkessä paremmalta. Tabasco on varsinainen ihmeaine, sillä tiettävästi myös astronautit lisäävät chilikastiketta jopa kahviinsa paremman maun toivossa.

Niinä kertoina kun tuhansia kilometrejä vuodessa lentävä Atherton ei halua syödä yläilmoissa, hän luottaa suosikkievääseensä, joka ei kokin mukaan kärsi pienestä lämpenemisestä. 

– Oma suosikkini on kylmä proteiinipitoinen salaatti, joka valmistetaan kypsästä lohesta, teriyaki-kastikkeesta, chilistä ja vihanneksista. Teen sen kotona ja laitan reppuuni, ja syön seitsemän tai kahdeksan tuntia myöhemmin, kokki kertoo.

Lähteet: LiveMint, Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja