Mainos

Pikkutytöt saivat surullisen viestin kesken lomamatkan – rakas Sesamo-pupu katosi hoitajaltaan Espoossa: "Sitä uhkaavat pedot ja pakkanen" 

Espoon Olarissa katosi viikonloppuna kahden peruskouluikäisen tytön lemmikkipupu, harmaa Sesamo. Sesamo oli hoidossa ja sen hoitajat arvelevat sen itse murtaneen kopinsa lukon ja pujahtaneen karkuteille. Pupun löytäjälle on varattu löytöpalkkio.

Sesamon hoitaja Hanna-Mari Honkanen kertoo MTV Uutisille, että Sesamo tulee kutsuttaessa luokse. Hopeanharmaalla, pystykorvaisella pupulla on tatuoidut korvat, joista ilmenee pupun rekisterinumero. Sesamo on rex-kanirotua.

– Sesamo on miehen tyttärien pupu. Tytöt ja niiden äiti ovat nyt ulkomailla. Soitimme heille heti kun huomasimme Sesamon karanneen ja tytöt ovat todella surullisia pupun katoamisesta, Honkanen tiivistää.

Koppi oli auki – Sesamo oli kadonnut 

Honkanen arvelee, että Sesamo on itse murtanut kopinsa lukon.

– Koppi oli auki ja Sesamon aitauksessa oli pieni venytetty aukko, josta pupu on todennäköisesti livahtanut ulos. Sieltä se on varmaan itse mennyt. Toinen vaihtoehto on, että joku on vienyt Sesamon meidän pihasta, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä, Honkanen pohtii.

Eilisillasta lähtien pupusta ei ole ollut mitään havaintoja. Honkanen kertoo Sesamon olevan periaatteessa arka, mutta tulevan nimellä kutsuessa luokse. 

– Jos tajuaa nimellä kutsua, se tulee kyllä luokse. Se on meidän koiran ystävä, joten menimme eilen vielä koirankin kanssa paikalle, että jos pupu tulisi.

Ketut ja liikenne kadonneen Sesamon uhkina

Honkasen mukaan ketut ja muut pienpedot sekä vilkas liikenne ovat pupun suurena vaarana tällä hetkellä.

Paleltumisvaara ei ole Sesamon kohdalla niin suuri kuin monilla sisäkaneilla olisi, sillä Sesamo on onneksi ollut kopissa ja aitauksessaan ulkotiloissa.

Turkki suojaa sitä pahimmalta kylmyydeltä alkuun, mutta Honkanen arvelee, että pupu alkaa ennen pitkää palella. Normaalissa oloissa kun Sesamolla on mahdollisuus lämmitellä kopissaan. 

Honkanen ja hänen miehensä ovat luvanneet löytöpalkkion lemmikkikanin löytäjälle.

– Olisi ihana, jos Sesamo löytyisi. Tuntuu tosi kurjalta, että se oli vielä hoidossa ja näin katosi. Tytöillle Sesamo on todella rakas, Honkanen tiivistää.

Mahdollisista Sesamo-pupun havainnoista voi soittaa suoraan numeroon 040 9668091/Jukka.

Sesamon löytäjälle on luvassa 200 euron löytöpalkkio.

Video: Kadonnut koira palasi omistajansa luo. 

1:15


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja