Mainos

Pikagallup: Pankkilakko ei vaikuta arkeen

Helsingissä Pasilan asemalla tehty pikagallup kertoo, että kolmen päivän pankkilakolla ei ole vaikutusta tavallisen kaduntallaajan elämään. Paristakymmenestä haastatellusta kaikki uskoivat, ettei pankkien sulkeutuminen juurikaan vaikeuta arkea. Monet perustelivat pankkilakon vähäistä vaikutusta sillä, että pankissa käydään muutenkin harvoin.

- En ole varautunut lakkoon millään tavalla. Niin vähän tulee muutenkin pankissa käytyä, että netin kauttahan kaikki hoidetaan, kertoo eräs vastaaja.

Suurin osa pikagallupiin vastanneista ei myöskään ole varautunut lakkoon millään tavalla. Moni uskoo, että verkkopankki ja automaatit toimivat normaalisti.

- Ei vaikuta meikäläisen touhuihin millään tavalla. Niin kauan kun automaatit toimivat ja pankkikortilla saa rahaa. Eikä kolmen päivän jälkeenkään ole vielä mitään asiaa pankkiin, kertoo toinen vastaaja.

Pankkitoimihenkilöiden lakko kestää kolme päivää. Pankeista on kerrottu, että verkkopankeissa saattaa lakon aikana olla viiveitä. Myös Visa Electron -korteissa saattaa pankkien mukaan olla toimintahäiriöitä.

Pankkien mukaan kuitenkaan automaateista ei rahan pitäisi loppua.

- Tietenkään ei voi olla varma siitä, miten verkkopankki toimii ja automaatit, joten siinä mielessä pankkilakko huolestuttaa jonkin verran, mutta kyllä tästä selvitään, kertoo eräs vastaaja.

Eräs gallupiin vastanneista oli varautunut lakkoon etukäteen.

- Olen nostanut vähän enemmän rahaa pankkilakon varalta. Sitten minulla on pankkikortti käytössäni, mutta kolmen päivän lakkohan on lyhyt aika, eräs vastaaja muistuttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.