Mainos

Pietikäinen: Tappio on haaste kahdelle suurimmalle

Uudelle viisivuotiskaudelle Euroopan parlamenttiin valitun kokoomuksen Sirpa Pietikäisen mielestä vaalitappio on suuri haaste molemmille suurille puolueille, sekä kokoomukselle että sosiaalidemokraateille.

Pietikäinen viittasi lausunnollaan europarlamentin kahteen suurimpaan puolueryhmittymään, joihin kokoomus ja SDP kuuluvat. Keskusta kuuluu europarlamentissa hieman pienempään liberaalien ryhmään.

- Iso joukko ihmisiä ympäri Eurooppaa on osoittanut tyytymättömyytensä perinteisiin puolueisiin. Se kanavoituu sitten tällaisten perussuomalaisten tyyppisten puolueiden kautta. Hyvä, että kanavoituu demokratian sisäpuolella eikä sen ulkopuolella, sanoo Pietikäinen.

Neljännen paikan menetys pettymys

Pietikäinen on yllättynyt siitä, ettei kokoomus saanut tavoittelemaansa neljää edustajanpaikkaa.

- Kyllä minä loppuun asti odotin että kokoomus neljännen paikan saa, Pietikäinen kertoo.

Kokeneena europarlamentaarikkona Pietikäinen arvioi vaalikampanjan aikana esiin tullutta suomalaisten tietämystä parlamentin toiminnasta paremmaksi kuin viisi vuotta sitten.

- EU:n päätöksentekorakenteet ovat ihmisille hiukan etäisiä. Tietysti siellä päätetään paljon etäisemmistä asioista: ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä finanssikriisin hoidosta, Pietikäinen pohtii.

Muita EU-vaaliuutisia:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.