Mainos

Pietariin toivotaan lisää suomalaisyrityksiä

Suomalaisten ja pietarilaisten yritysten välinen toiminta on saanut jälleen lisäpotkua: Suomessa vieraileva Pietarin kuvernööri Vladimir Jakolev sekä liikenneministeriö ovat näyttäneet vihreää valoa muun muassa lautta- ja helikopteriliikenteen aloittamiselle Helsingin ja Pietarin välillä. Jakolev uskoo uusien liikenneyhteyksien lisäävän edelleen suomalaisyritysten kiinnostusta Pietarin alueeseen.

-Viime vuonna kaikkien ulkomaisten investointien yhteissumma Pietariin oli 1170 miljoonaa dollaria ja Suomi oli näiden investoivien maiden listalla kolmantena tai neljäntenä, kertoo Jakolev.

Jakolev myöntää silti, että taloudellisen yhteistyön tiivistäminen vaatii vielä paljon työtä.

-Ongelmia on enemmän kuin paljon. Me joudumme koko ajan tekemään paljon työtä, jotta pääsemme näistä ongelmista eroon. Ei ole sattuma, että tässäkin tapaamisessa on mukana sekä veropäällikkö että tulliasioista vastaava ja Pietarin kaupungin hallituksen vastuuhenkilöitä.

Jo sadat suomalaisyritykset ovatkin tarttuneet tilaisuuteen solmia kauppasuhteita Pietariin.

-Minun tietojeni mukaan Pietariin on rekisteröitynyt noin 900 suomalaista yritystä ja todellisuudessa kauppaa tekevien firmojen määrä on paljon suurempi, kertoo Anders Blom Eurofacts Oy:stä

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.