Mainos

Pienkone putosi kesken nousun Asikkalassa

Ultrakevyt pienkone on pudonnut Asikkalan Vesivehmaan lentokentän kiitorata-alueelle kesken nousun. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan lentäjä oli yksin kaksipaikkaisessa koneessa.

Konetta lentänyt keski-ikäinen mies loukkaantui lievästi. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, lentäjä pystyi kävelemään. Mies valitti nilkkaansa ja rintakehäänsä, joka oli saanut iskun turvavyöstä. Hänet vietiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan tarkastettavaksi.

Kone ehti nousta kentältä noin 30:n metrin korkeuteen, kun lentäjä tuntemattomasta syystä menetti sen hallinnan. Lentäjän kertoman mukaan kone ajautui 45 asteen kulmassa rullaustien läheisyyteen maahan. Onnettomuudessa koneesta irtosi siipi ja perä katkesi.

Ennen aamukymmentä tapahtuneen onnettomuuden aikaan Asikkalassa vallitsi kirkas pakkassää. Poliisin lisäksi tapaukseen perehtyvät onnettomuustutkintakeskuksen asiantuntijat. Poliisi kertoo, että alustavien tietojen mukaan onnettomuuteen on saattanut johtaa ohjausjärjestelmän häiriö.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksesta arvioitiin MTV:n uutisille, että koska koneen nopeus oli suuri ja se oli jo 30 metrin korkeudessa, maahanisku vastasi 130-140 kilometrin nopeudella ajettua kolaria.

Vesivehmaan lentokenttää käyttävät lähinnä ilmailuharrastajat. Onnettomuudesta ei aiheutunut vaaraa muille kentän käyttäjille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.