Mainos

Pienituloisten lukumäärän vähättelystä murskakritiikkiä ministerille

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn haastattelu Verkkouutisissa on aiheuttanut kiperiä vastakommentteja.

Räty kommentoi haastattelussa SDP:n kaavailemaa lapsivähennysmallia, joka toisi parannuksen muun muassa pieni- ja keskituloisille perheille. Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) valmisteleman mallin johdolla verovähennyksen saisi 2100 euron kuukausituloilla.

– Kun lapsilisä ja lapsilisäleikkaus kohdentuvat kaikkiin lapsellisiin, niin täysi verovähennys kohdentuu vain alle 2 100 euroa kuussa tienaaviin, joita on kuitenkin hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista, Laura Räty sanoi Verkkouutisille.

Rädyn kommentti on aiheuttanut laajasti paheksuntaa.

Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL on muun muassa aloittanut Facebook-sivuillaan kampanjan, jonka myötä liitto haluaa valistaa sosiaali- ja terveysministeriä. 

Kampanja kehottaa lähettämään kopion palkkakuitistaan liitolle, mikäli tienaa alle 2100 euroa kuussa. Kuiteista poistetaan tunnistetiedot, jonka jälkeen ne lähetetään ministeri Rädylle. 

JHL:n mukaan kampanjan tarkoituksena on muistuttaa ministeriä, että hänen kuvaamansa kaltaisia ihmisiä on Suomessa paljon.

– Hän on toiminut apulaiskaupunginjohtajana ja hänellä on ollut paljon pienipalkkaisia alaisia vastuullaan. Tällaisia ihmisiä on, ja se kannattaa muistaa myös päätöksenteossa, kertoo JHL:n viestintäpäällikkö Juhana Harju  Iltalehden haastattelussa.

SDP kirjoitti Twitter-tilillään aamulla, että Rädyn tarkoittama pieni ryhmä ihmisiä tarkoittaa Suomessa 500 000 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.