Mainos

Pieni treffiopas tytölle

Kiinnostus on herännyt, tekisi mieli tavata. Mutta miten selvittää, josko se sopii? Mitä treffeillä tehdään, mihin mennään? Miten jatkosta sovitaan?

Suora kysymys kasvoista kasvoihin? Liian hyökkäävää, sitä paitsi pojan kaverit seisovat aina vieressä. Ensin pitäisi saada ihastus jonnekin kahden kesken. Jos olisi rohkeampi, voisi lähettää kaverin asialle. "Yks mun kaveri kysyy, et lähtisitkö sä sen kanssa…"

Joka tapauksessa pitää vähän miettiä etukäteen, mitä sanoa. Parasta olisi saada treffipyyntö ujutettua muun juttelun lomaan ikään kuin se olisi tullut mieleen luontevasti keskustelun aikana. Poika kuin poika saattaa mennä hämilleen, jos hänelle vain täräyttää "Lähdetsä treffeille?".

Mieti myös mitä sanot, jos poika vastaakin kieltävästi. Älä heti juokse tiehesi, vaikka tuntuisikin pahalta, vaan kuittaa tilanne muutamalla rauhallisella sanalla.

Sähköisesti ja langattomasti

Sähköpostiviesti vai kerrassaan tavallinen kirje? Sähkäri on sinänsä hyvä ajatus, mutta mitä jos poika lukee sen silloin kun on koneella kaverinsa kanssa?

Vanhanmallista kirjettä ei taas välttämättä edes osaa enää kirjoittaa.

Tekstiviesti? Jees, se on siinä! Mitä jos panisi ensin tekstarin ilman lähettäjätietoja? Ei sittenkään, poika voi luulla, että viesti on joltakin toiselta, ja pettyy sitten, kun se olenkin vain minä.

Koira esiliinana

Koira tai muu lemmikkieläin käy hyvin "tekosyyksi" kahden kesken pääsemiseksi. Kuva: Shutterstock

Muista sopia tapaamispaikka ja -aika tarkasti. Hyviä paikkoja ovat kaikki sellaiset paikat, missä nuoriso muutenkin tapaa viettää aikaansa. Monet pelkäävät salaa toisen tekevän oharit, ja tulevat siksi mieluiten sellaiseen paikkaan, missä olisi luontevaa hengailla joka tapauksessa.

Jos olette varmoja toisistanne ja haluatte olla kahden kesken, voi sopia tapaamisen rauhallisempaankin paikkaan. Kävelylle voi kuitenkin lähteä lähes aina, ja jos pelkkä yhdessäolo ja juttelu riittävät ohjelmaksi, treffit voi sopia ihan minne vain.

Koira tai muu lemmikkieläin käy hyvin "tekosyyksi" kahden kesken pääsemiseksi. Voit hyvin pyytää poikaa seuraksi koirankävelytyslenkille, silloin ei tunnu hölmöltä kulkea metsäpolkuja tai pientareitakaan pitkin.

Varmista, että pojalla on puhelinnumerosi. Ainahan voi sattua, että hän myöhästyy bussista tai sairastuu. Todellisen ja keksityn esteen erottaa monesti siitä, että oikeasti estynyt ehdottaa uutta konkreettista tapaamista eikä vain siirrä sitä epämääräiseen tulevaisuuteen.

Valmiiksi ajan kanssa

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Millaiseksi haluat sen muodostuvan?

Älä sovi (ensi)treffejä tupaten täyteen päivään. Haluaisitko itse tulla ahdetuksi lätkäharkkojen ja bänditreenien väliin? Valmistautumiseenkin kannattaa käyttää aikaa, viime hetken päätökset eivät useinkaan ole niitä parhaimpia.

Jos olosi on kovin hermostunut, kannattaa käydä vaikka lenkillä hyvissä ajoin ennen treffejä. Liikkuminen ja tekeminen poistavat paineita, jolloin vaikutat rauhallisemmalta ja itsevarmemmalta. Jos olette menossa kahvilaan, liikuntasuorituksen jälkeen saat sitä paitsi herkutella hyvällä omallatunnolla.

Käy pesulla, vaikket tuntisikaan oloasi hikiseksi. Jännitys lisää hieneritystä, ja pestynä ja uutta deodoranttia kainaloissa voi olla varma raikkaudestasi. Pese myös hampaat, eihän koskaan voi tietää…

Valitse sellaiset vaatteet, joissa muutenkin viihdyt. Ethän ole menossa muotinäytökseen vaan haluat pojan tutustuvan todelliseen minääsi. Mukavissa vaatteissa tunnet olosi luontevammaksi, ja yleensä lempiasu on myös väreiltään paras ja pukevin – siksi siitä on lempivaate tullutkin.

Pue vaatteet päällesi kuitenkin vasta sitten kun olet meikannut (jos aiot meikata) ja kammannut hiuksesi. Meikkivoide jättää ikävät jäljet vaaleaan puseroon, ja maskara on melkein yhtä paha.

We’ll meet again…

Hiusten ja meikkien kanssa ei kannata yrittää mitään sellaista, mitä et muutenkaan käyttäisi. Täysi sotamaalaus antaa aiheen olettaa, että käytät sellaista aina.

Tapaamishetki on monelle vaikea paikka. Tuntuu että pitäisi sanoa jotakin mutta mieleen ei tule mitään luontevaa. Parempi kuitenkin höpöttää edes jotakin vaikka siitä iänikuisesta säästä. Vaikka olisit vain ujo, toinen voi muuten luulla sinun harmittelevan sitä, että ylipäätänsä lähdit treffeille.

Musiiikki ja yhteiset kaverit sekä koulu ovat tietysti myös turvallisia puheenaiheita. Sen sijaan esimerkiksi uskontoa ja seksiä kannattaa puida suosiolla vasta vähän myöhemmin.

Yleensä tunnelma vapautuu pikkuhiljaa ja keskustelu alkaa sujua kuin itsestään. Älä vaadi ensi minuuteilta liikoja.

Kun on tullut aika lähteä kotiin, huomaat yleensä kyllä helposti, onko juttua jäänyt jäljelle niin paljon, että tekisi mieli tavata toistekin. Jos kemiat eivät kohtaa, on kuitenkin paikallaan kiittää treffeistä ja kertoa, että oli mukavaa. Iltahan on saattanut olla mukava, vaikka seura ei olisikaan ollut, eikä kuitenkaan ole tarkoitus jättää toiselle kurjaa oloa.

Jos sen sijaan "kolahti" kunnolla, mikään ei estä sopimasta seuraavaa tapaamista alustavasti jo ennen hyvänyöntoivotuksia ja varmistaa näin asemiaan.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

Teksti: Hanna Myllys

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.