Mainos

Pieksämäen happovuodon syyksi epäillään suojakumin vauriota

Pieksämäen ratapihalla eilisiltana sattuneen happovuodon syyksi epäillään vikaa junan säiliön suojakumissa. Palokunta epäili aamulla, että säiliötä sisäpuolelta suojaavaan kumitukseen oli tullut vaurio, jolloin happo pääsi syövyttämään metallin.

Pysähdyksissä olleesta junasta ehti vuotaa noin kaksi kuutiota piifluorivetyhappoa ennen kuin palokunta sai vuodon hallintaan. Onnettomuus havaittiin noin kello 18.30. Aamukolmelta keskeytettyjä pelastustöitä jatkettiin taas aamulla. Valumapaikalla ei ollut sivullisia, jotka olisivat altistuneet myrkyllisille kaasuille.

Kahdella pelastustöihin osallistuneella palomiehellä havaittiin lääkärintarkastuksessa lieviä oireita. Miehillä ei kuitenkaan ole vaaraa. Myös kolmas palomies kävi lääkärintarkastuksessa.

Piifluorivetyhappo on syövyttävä aine, joka on vaarallista iholla ja limakalvoilla. Oireet saattavat näkyä vasta useita tunteja altistumisen jälkeen. Tyynen ja kylmän sään ansiosta happohöyryt eivät päässeet leviämään onnettomuuspaikalta laajemmalle. Yön aikana palokunta tukki vuotavan säiliön, siirsi happoa talteen ehjään säiliöön sekä neutraloi maahan valunutta happoa kalkilla.

Tänään siirretään loput hapot. Lisäksi terveysviranomaisten on tarkoitus selvittää, pääsikö happoa valumaan pohjavesiin. Palokunta piti epätodennäköisenä, että mainittavaa pohjavesihaittaa olisi päässyt syntymään. Onnettomuuspaikalla on monta metriä turvetta, eikä Pieksämäki ole tärkeää pohjavesialuetta. Pelastustöihin osallistui viitisentoista palomiestä ja VR:n henkilöstöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.