Mainos

Pidätkö matkapuhelinta läpi yön latauksessa? – Saattaa heikentää akkua merkittävästi

Tuttu tapa voi heikentää matkapuhelimen akun kapasiteettiä merkittävästi.

Nykyiset matkapuhelimet pitävät sisällään litiumioniakun, joka latautuu nopeammin kuin perinteiset ladattavat akut. Tavallisesti litiumioniakun latauksessa kestää tunnista kahteen tuntiin.

Timen haastatteleman Bradshawin suositukset oikeaoppiseen lataukseen

• Ei kannata odottaa, että puhelimesi akku on 0 prosenttia ennen latausta

• Aloita matkapuhelimen lataaminen akkuvarauksen ollessa 35-40 prosenttia

• Ota matkapuhelimesi pois suojakuoresta latauksen ajaksi, sillä korkeammat lämpötilat nopeuttavat akun kapasiteetin menetystä

Monilla on kuitenkin tapana pitää puhelintaan latauksessa esimerkiksi läpi yön. Tämä voi olla petollista akkua ajatellen, sanomalehti Time kertoo jutussaan.

Puhelinta ei voi ladata liikaa

Hyvänä uutisena voidaan pitää sitä, että nykyaikaista matkapuhelinta ei voi ladata liikaa, vaikka matkapuhelin viettäisi laturissa läpi yön.

Latureita valmistavan Cadex Electronicsin markkinointiviestinnän manageri John Bradshawin mukaan puhelin nimittäin lopettaa sähkövirran vastaanottamisen laturista, kun sen akku saavuttaa täyden kapasiteetin.

Jos matkapuhelinta kuitenkin pitää latauksessa täyden kapasiteetin saavuttamisen jälkeen, on huonona puolena akun kapasiteetin heikentyminen. Ladattavien akkujen kapasiteetti alkaa heikentyä heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen, akkuja valmistavan Ankerin tiedottaja Edo Campose kertoo Timelle.

Lataamalla matkapuhelinta läpi yön, matkapuhelin viettää pidemmän aikaa latauksessa, joka alentaa akun kapasiteettiä.

Faktoja älypuhelimen lataamisesta

• Uuden, juuri pakkauksesta otetun puhelimen lataaminen täyteen ei vahingoita puhelinta.
• Puhelimen lyhytaikainen lataaminen esimerkiksi kesken päivän ei vahingoita puhelinta.
• Puhelimen latautumista voi nopeuttaa kytkemällä päälle virransäästö- tai lentotilan tai sulkemalla puhelimen kokonaan.
• Paljon älypuhelinta käyttävän kannattaa kuljettaa mukana varavirtalähdettä, jonka avulla puhelimen saa ladattua missä vain.
Lähde: Gigantti

– Jos ajattelet asiaa, lataamalla puhelinta nukkuessasi on tuloksena, että puhelin on latauksessa kolme-neljä kuukautta vuodesta, sanoo Hatem Zeine, langattomaan lataukseen keskittyvän Ossianin perustaja.

– Vaikka valmistajat yrittävät parhaansa peittää tämän skenaarion, tämä prosessi väistämättä alentaa puhelimesi akun kapasiteettia, hän toteaa.

0:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.