Mainos

Petteri Kokko sai Pikku-Finlandian

Kempeleen lukion oppilas Petteri Kokko sai tämänvuotisen Pikku-Finlandian kirjallisuusesseestään Aakkosten tähtipölyä. Kilpailun järjestivät Äidinkielen opettajain liitto ja Suomen kustannusyhdistys nyt 17. kerran. Palkinto, 3000 markan stipendi, luovutettiin Kokolle Kirjan ja ruusun päivänä tänään Helsingissä.

Kirjallisuusesseessään Kokko vertailee Seamus Heaneyn ja Eeva-Liisa Mannerin runoutta. Raadin mielestä kirjoittaja tuntee ja ymmärtää runoutta syvällisesti. Esseessä käy ilmi Kokon laaja lukeneisuus ja kiinnostus filosofiaan. Kirjoituksen kieli on selkeää, johdonmukaista ja ilmeikästä. Raati myös pitää Kokon valitsemaa runoparia erittäin kiinnostavana.

Pikku-Finlandia on tarkoitettu abiturienteille ja ammatillisten oppilaitosten päättävien luokkien oppilaille. Tänä vuonna kilpaan saapui 54 työtä. Järjestäjien mukaan kilpailu on merkityksellinen, koska se antaa viitteitä siitä, millaista luentaa nuoriso milloinkin harrastaa. Siitä on myös vuosien varrella kehittynyt kovatasoinen.

Raatiin kuuluivat Päivi Favorin Äidinkielen opettajain liitosta, Jarkko Laine Suomen kirjailijaliitosta, Jarmo Papinniemi Suomen arvostelijain liitosta, Hannes Sihvo Suomen kustannusyhdistyksestä, Pirjo Sinko Opetushallituksesta ja Tuula Uusi-Hallila Äidinkielen opettajain liitosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.