Petter Northug tylynä Tour-voittoa hamuavalle ruotsalaistähdelle: "Merkki heikkoudesta"

Norjalainen ex-maastohiihtotähti Petter Northug ei usko, että Ruotsin Ebba Andersson pystyy enää haastamaan venäläistä Natalia Neprjajevaa Tour de Skin voittotaistossa. 

Andersson on naisten kokonaiskisassa toisena ennen kuuluisan Alpe Cermis -loppunousun sisältävää päätösetappia. Ruotsalaisen takamatka Neprjajevaan on 1.12. 

Viime vuonna Andersson oli päätösetapilla minuutin ja 40 sekuntia nopeampi kuin Neprjajeva ja nousi kokonaiskisassa kolmanneksi. Tähän taustaan peilaten Anderssonilla olisi nyt mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen ja Ruotsin naisten ensimmäinen Tour de Ski -voitto sitten Charlotte Kallan ja kauden 2007-2008. 

Northug ei kuitenkaan usko tähän. 

– Neprjajeva on paremmassa kunnossa tänä vuonna. Olen yllättynyt, jos hän ei pysty hoitamaan tätä, asiantuntijana nykyään työskentelevä Northug toteaa Expressenille ja lisää, että venäläisen voiton voi viedä vain paha simahtaminen loppunousussa.

Northug pohjaa arvionsa siihen, ettei Andersson vakuuttanut suorituksellaan maanantaina. Ruotsalainen oli 10 kilometrin perinteisen yhteislähdössä neljäs häviten voittaja Neprjajevalle 7,5 sekuntia. 

– Tiedämme, että Ebba on todella vahva, mutta häneltä ei löytynyt sitä ekstralatausta, jota hän olisi tarvinnut yhteislähtökisan viimeisellä (2,5 kilometrin) kierroksella. Se on mielestäni merkki heikkoudesta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ruotsin maajoukkuevalmentaja Stefan Thomson muistuttaa, että Andersson oli päätösetapin nopein viime vuonna. Ja tuolloin maajoukkuetoverit auttoivat häntä vetotyöllä. 

Johanna Hagström on valmis tähän myös nyt. 

– Yritän voittaa pistekilpailun ja sitten vain selvitä. Autan Ebbaa mielellään, jos vain pystyn. Meidän pitää tehdä suunnitelma, toisena pistekilpailussa majaileva Hagström lupaa. 

Suomen Kerttu Niskanen lähtee päätösetapille kolmantena (+1.19) ja Krista Pärmäkoski neljäntenä (+1.21). Kymmenen kilometrin mittainen osuus hiihdetään vapaalla ja yhteislähtönä. Kilpailu starttaa kello 12.30.  

Lue myös:

    Uusimmat