Jari Isometsä tekee ehdottaman linjauksen Johannes Hösflot Kläbosta ja nauraa perään – "Ei voita"

Norjan maastohiihtohirmu Johannes Hösflot Kläbo porskuttaa kohti uransa kolmatta Tour de Skin kokonaisvoittoa. Nyt jännitetäänkin jo sitä valloittako Kläbo kaikki kauden 2022-2023 Tourin seitsemän osakilpailua. 

Takana on viisi otatusta tämän kauden Tourilla. Kläbo on voittanut niistä jokaisen.

Viides tuli perinteisen sprintissä Val di Fiemmessä perjantaina, minkä myötä norjalaisen johtoasema Tourin kärjessä kasvoi 58 sekuntiin. 

– Hienoa jälkeä, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ihastelee ja jatkaa kehumalla Kläbon taituruutta varsinkin sprinttiladulla. 

– Ei kolise tällä herralla! Siinä on mallia muille. Ei tarvitse selitellä, kun hiihtää tuolla tavalla sprinttiä. Ja hän näyttää voittavan millä tahansa taktiikalla, Isometsä sanoo viitaten Kläbon kykyyn pysyä poissa kolaritilanteista. 

Lauantaina ohjelmassa on 15 kilometrin yhteislähtökisa perinteisellä. Kläbo on yksi suosikeista tuloskuntonsa ja huiman kirikykynsä ansiosta. 

Jos hän voittaa lauantaina, hän voisi yltää historialliseen Tour-ykkössijojen sarjaan sunnuntaina.

Se olisi kuitenkin vakavasti uhattuna Alpe Cermisin huimassa loppunousussa. Isometsän linja on ehdoton. 

– Ei voita Kläbo viimeistä etappia. Se on ihan varma asia. Sen voittaa Simen Hegstad Krüger. Ja piste, Isometsä linjaa naurahtaen. 

– En anna mitään mahdollisuutta sille, jos pojat eivät sitten anna (Kläbon) voittaa sitä viimeistä, hän jatkaa. 

Suomalaisodotuksia ei miesten kokonaiskisassa enää ole. Perttu Hyvärinen on 20. sijalla, reilun kolmen minuutin päässä kärjestä. 

– Hyväriseltä odotan lauantaina kymppisakiin hiihtämistä. Se olisi mukava piristys loppuun, kun suomalaismiehillä on ollut totaalisen mollivoittoinen Tour.

– Se on täysin realistista. Perttu on ok kunnossa, siellä on väsyneitä miehiä ladulla ja osanottajakaarti alkaa olla aika pieni. Kymppisakkiin hiihtäminen on siis aika paljon helpompaa kuin normaalissa maailmancupin kisassa, Isometsä summaa. 

Naisten 15 kilometrin yhteislähtökisa käynnistyy lauantaina kello 12.45, miesten vuoro on kello 14.30. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja