Petri Kontiola palasi Suomeen hymy huulilla, rikkonainen kausi jätti asioita hampaankoloon – "Tämä on tällainen rakkaustarina"

Jokereiden riveihin alkavaksi kaudeksi siirtynyt Petri Kontiola hyppää uuden haasteen eteen intoa puhkuen. 

Kontiola edusti edelliset viisi kautta Lokomotiv Jaroslavia. Rikkonaisen viime kauden jälkeen Kontiola päätti vaihtaa maisemaa. Osoitteeksi valikoitui Suomi, Helsinki, Jokerit ja KHL. Kontiolaa vietiin huhuissa myös Tappara-paitaan, mutta aika ei tuolle siirrolle ei ainakaan vielä ollut kypsä.

– Ehkä jonain päivänä sekin vielä toteutuu. Oli vähän rikkonainen viime kausi. Tämä on tällainen rakkaustarina mun ja KHL:n välillä, en voi sitä tuolla lailla lopettaa. Toivottavasti tulee onnellinen loppu, Kontiola perustelee seuravalintaansa.

Kontiola palasi Suomeen 12 ulkomailla pelatun kauden jälkeen. Vuosien varrella Kontiola on ehtinyt nähdä kiekkomaailmaa niin Pohjois-Amerikassa kuin Venäjälläkin. Varsinkin Venäjä on tehnyt Kontiolaan suuren vaikutuksen. Kokenut suomalaishyökkääjä on pelannut KHL:ssä jo liki 500 ottelua.

– Ei ole yhtään huonoa sanottavaa Venäjästä. Se oli mun kohdalla rakkautta ensi silmäyksellä, Kontiola toteaa MTV Urheilulle.

Vaikka Kontiolan perhe on viihtynytkin Venäjällä erinomaisesti, paluu Suomeen oli kuitenkin helppo valinta, sillä Kontiolan pojan on aika aloittaa päiväkodissa.

– Suurin syy oli, että meidän poika saa vähän kavereita ja pääsee päiväkotiin. Vaikka Venäjällä oli kaikki hoidettu hienosti, siellä puhuttiin montaa eri kieltä yhtä aikaa. Ehkä sieltäkin alkaa tarinaa tulla vähän enemmän, kun pääsee suomeksi tarinoimaan, Kontiola sanoo.

Kontiola joutui viime kauden jälkeen leikkauspöydälle polvivaivan vuoksi. Kuntoutus on edennyt hyvin, mutta jalka ei ole vielä aivan täydessä kunnossa. Jokerit aloitti tulevaan kauteen valmistautumisensa maanantaina ja Kontiola saapuikin paikalle hieman jännittynein mielin.

– Vaikka on paljon tuttuja jätkiä, kyllä vähän jännitti tulla pelipaikoille, Kontiola myöntää.

Jokerit on kokenut kesän aikana muutoksia niin pelaaja- kuin omistajapuolellakin. Kontiolan lisäksi Jokereihin siirtyivät myös Henrik Haapala sekä maailmanmestaruuden voittaneet Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen. Kontiolalla on hyvä fiilis uudesta joukkueestaan. Hän toivoo, että maailmanmestarit tuovat kiekkohuuman mukanaan Jokereihin.

– Aika hyvältä näyttää. Hyviä jätkiä tullut, toivottavasti saadaan homma heti toimimaan. Stretsi (Marko Anttila) pisti hypen päälle. Toivottavasti se jatkuu täällä meilläkin, Kontiola hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat