Erkka Westerlundilta pysäyttävä muisto Venäjältä – Putinin asiamies teki selväksi: "Saat pakata tavarasi jos tätä peliä ei voiteta"

Jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund lähti kaudella 2017–2018 ensimmäistä kertaa valmentamaan ulkomaista joukkuetta. Pestissä riitti paineita – monestakin syystä.

Westerlund oli keskustelemassa johtamisesta Suomi Areenassa Porissa. KHL:ssä Salavat Julajev Ufaa toissakauden valmentanut Westerlund pääsi kokemaan, kuinka lähellä urheilu ja politiikka voivat olla toisiaan.

Hän kertoi Peter Nymanin haastattelussa tapahtumia maaliskuun 2018 presidentinvaaleja edeltäneestä ottelusta.

– Seuran toimitusjohtaja oli (Venäjän presidentin) Vladimir Putinin asiamies sillä alueella. Meillä oli vaalia edeltävänä päivänä kotipeli, ja se oli pakko voittaa, Westerlund kertoi.

– Se kyllä minulle kerrottiin ihan suoraan, että voit pakata tavarasi jos ei tätä peliä voiteta. Ei se kyllä helpottanut minun tilannetta yhtään, Westerlund muisteli.

Nyt tilanne jo naurattaa, mutta tuossa hetkessä, kun joukkue valmistautui pudotuspelien toisen kierroksen avausotteluun Traktor Tsheljabinskia vastaan, tunne oli jotain muuta.

– Silloin oli pakko voittaa. Ja voitettiin, Westerlund totesi.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat