KHL-hyökkääjä Oskar Osalan sopimus Kärppiin varmistui – kaksinkertainen KHL:n mestari palaa Liigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen

Huippukiekkoilija Oskar Osalan välivuosi 6:57

Jääkiekon Liigassa pelaava Oulun Kärpät teki loppukauden sopimuksen Oskar Osalan kanssa. Hyökkääjä on pelannut viimeiset kymmenen kautta ulkomailla.

Pääkuvan videolla Osala kertoo, miten lähellä NHL-sopimusta hän oli toissa kesänä.

Osala on pelannut viimeiset seitsemän kautta KHL:ssä ja edusti viimeiset neljä ja puoli vuotta Metallurg Magnitogorskia. Sportin kasvatti vietti koko syksyn vapaata jääkiekosta, mutta Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli iso tekijä paluussa Liigaan.

– Oulu on varmasti tällä hetkellä minulle paras paikka kehittyä koko maailmassa. Koen, että kukaan ei tunne mun peliä samalla tavalla kuin Mamba. Oli suuria kunnia, että näin hieno organisaatio halusi minut mukaan, pelaaja sanoi seuran tiedotteessa.

Osala kertoo, ettei sopimuksessa ei ole kyse rahasta tai sarjasta. Oululaisseura otti hyökkääjään yhteyttä nopeasti ja yhteinen sävel löytyi.

– Olin päättänyt, että tulevan kauden työpaikan valitsen oman arvomaailman perusteella. Päätin, että en tee päätöstä liigan tai sopimuksen euromäärän perusteella, vaan valitsen sellaisen paikan, jossa minun on hyvä olla sekä jäällä että sen ulkopuolella, Osala kertoo.

– Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa, ja olen ollut nyt muutaman päivän tiiviimmin jäällä. Haluan kuitenkin olla omien standardieni mukaan huippukunnossa ennen kaukaloon hyppäämistä.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan maanantaina joukkueeseen liittyvä Osala on Kärpille tärkeä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. 

– Oskar on kansainvälisesti kokenut huippupelaaja, joka tuo omalla osaamisellaan varmasti paljon joukkueeseen. Hän on esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, sekä ennen kaikkea upea persoona, Aho tuumi tiedotteessa.

Osala on Vaasan Sportin kasvatti, joka pelasi ainoan liigakautensa Bluesissa 2007-2008 ja teki 53 ottelussa tehot 18+17=35. Vaasalainen lähti Bluesista Pohjois-Amerikkaan, jossa pelasi kolme kautta NHL:ää ja AHL:ää.

Hyökkääjällä on kaksi KHL-mestaruutta eli Gagarin Cupia keväiltä 2014 ja 2016. Suomalainen iski viime kaudella 55 ottelussa 14+9=23 pistettä. Kaleva uutisoi Osalan sopimusesta jo sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat