Mainos

Petri Kontiola iloitsee Jokereista, mutta olisi toivonut kultaleijonan jäämistä seuraan – "Toivottavasti kelpaan Tapparalle vielä jossain vaiheessa"

8:45
Petri Kontiola kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan Jokereista KHL-kauden aattona.

Petri Kontiolan kesä on ollut poikkeuksellisin vuosiin. Uuteen KHL-kauteen valmistautuminen on viime vuosina edennyt Venäjällä, mutta nyt se on tapahtunut Jokereiden riveissä Helsingissä.

Kontiola on kiekkoillut viisi viimeistä kautta Lokomotiv Jaroslavlissa.

– Hieman on ollut kyllä erilaista meininkiä kuin mihin on viime vuosina tottunut. Ehkä tämä on jo vähän varttuneemmalla iällä hyvä asia, pelit sen näyttävät, Kontiola arvioi uutta kotiaan.

34-vuotias keskushyökkääjä kertoo viihtyneensä Jokereissa hyvin. Perheen majapaikka vaihtui myös Tampereelta Helsinkiin.

– Ollaan viihdytty (Helsingissä) todella hyvin. Odotan sitä, että pelit alkavat ja pääsee kunnolla arkeen kiinni.

Kontiolaa on huhuttu Jokereihin niin kauan kuin helsinkiläisjoukkue on KHL:ssä pelannut. Hyökkääjä myöntää, että keskusteluyhteys on ollut jo aiemmin.

– Pientä yhteydenpitoa oli jo aiemmin, mutta olen nauttinut niin paljon ajasta Venäjällä, että se ei sillä tavalla ole ollut aiemmin ajankohtaista.

– Perhekin viihtyi Venäjällä, se ei ollut koskaan mikään ongelma. Jos asiat eivät olisi olleet siellä hyvin, olisin tullut jo monta vuotta sitten pois, Kontiola sanoo.

Osapuolten välinen kiinnostus muuttui Kontiolan mukaan vakavaksi viime kauden lopussa.

– Puolin ja toisin kysyimme kuulumisia. Olin avoimin kortein matkassa. Jos Jokerit olisi kiinnostunut, voisin tulla. Toivottavasti oli hyvä ratkaisu, Kontiola sanoo.

Seinäjoelta kotoisin oleva Kontiola on kohdannut Jokerit KHL:ssä viimeisten vuosien aikana useita kertoja. Mieleen on piirtynyt kuva hyvin valmennetusta joukkueesta.

– Jokerit on aina ollut vastustajana rutinoitunut ja fiksusti pelaava. Olen tuntenut suurimman osan pelaajista jo pidemmän aikaa. Heitä vastaan pelaaminen on ollut vaikeaa, joten nyt on hieno pukea samanvärinen paita päälle.

Kontiola on tyytyväinen Jokereiden hankintoihin, mutta yhden pelaajan jäämistä hän olisi toivonut.

Sakari Manninen oli iso nimi. Olisi ollut kiva, jos hän olisi jäänyt vielä tänne. Joukkue näyttää muuten hyvältä ja täällä valmiina olleet jätkät ovat viimeisen päälle. Ulkomaalaisvahvistukset ovat olleet täällä jo monta vuotta, he ovat kentän ulkopuolellakin hyviä jätkiä.

Jokereiden omistussuhteissa tapahtui kesällä muutoksia. Ne ovat KHL:ssä yleisiä, mutta Kontiolan kokemuksen mukaan pelaajat eivät käsittele niitä keskenään.

– En muista keskustelleeni asiasta. Kesällä meni muutenkin moni uutinen ohi. Omistajuuteen liittyvät asiat eivät ole minun asioitani. Olen vain tyytyväinen, että olen päässyt tähän joukkueeseen, Kontiola toteaa.

Kontiolan ura ei ole joka hetki ollut pelkkää myötämäkeä. Vammoista toipuminen on laittanut pelaajan koville.

– Kuntoutusjaksolla tuntuu aina vähän, että ei tee mitään. Niiden aloittaminen turhautti jossain vaiheessa, mutta aina se valo on tullut ja on saanut lisäkipinän tekemiseen.

Kontiola kuvailee itseään 34-vuotiaana rutinoituneeksi keskushyökkääjän koulutuksen saaneeksi varttuneeksi herrasmieheksi.

Kontiola yhdistetään yhä vahvasti Tapparaan. Pelaaminen Tampereella ei ole poissuljettua.

– Toivottavasti paluu Tapparaan tapahtuu vielä joku päivä. Se oli suosikkijoukkueeni jo lapsena. Aloitin seuran fanina ja pääsin pelaamaan siellä. Toivottavasti kelpaan heille vielä jossain vaiheessa, Kontiola sanoo.

Jokerit aloittaa KHL-kautensa tiistaina Hartwall Arenalla Avangard Omskia vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja