HIFK:n tähtihankinta pohtii sopimustaan Jokerien kanssa: "Katsotaan, mitä sen kanssa käy"

Nopeassa aikataulussa Jokereiden KHL-joukkueesta HIFK:n SM-liigaryhmään loikannut Iiro Pakarinen pitää Venäjän liigasta lähtemistä oikeana päätöksenä. KHL-uransa loppua hän ei kuitenkaan vielä julista.

Pakarinen oli yksi monista pelaajista, joiden sopimuksen Jokerit purki tämän kauden osalta sen jälkeen, kun helsinkiläisseura päätti perjantaina keskeyttää KHL-kautensa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

HIFK nappasi entisen paikallisvastustajansa riveistä myös toisen hyökkääjän, Teemu Turusen. Heidän lisäkseen Liigassa nähdään jatkossa muun muassa Marko Anttila Ilveksen paidassa, Julius Junttila ja David Sklenicka Kärpissä, Niklas Friman HPK:ssa ja Henri Ikonen Lukossa.

Pakariselle päätös IFK:hon paluusta tuli eteen nopeasti, mutta se oli lopulta varsin helppo tehdä.

– Lauantaina meillä oli Jokereiden kanssa päätöspalaverit sun muut. Sen jälkeen rupesi tulemaan yhteyksiä tännepäin. Siinä alettiin miettiä, mitä tehdään, Pakarinen kertoo MTV Urheilulle.

– Halusin kuitenkin asua kotona ja olla perheen kanssa samalla. Tämä tuntui parhaimmalle vaihtoehdolle ja oli siinä mielessä helppo valinta, hän taustoittaa valintaansa.

Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa monen suomalaispelaajan kohdalla paluu Venäjälle tuskin enää toteutuu. Toisaalta Jokerienkin jatko on vielä täysin hämärän peitossa, ja Pakarinenkin on jo sitoutunut pelaamaan seurassa myös ensi kaudella.

– Tietysti minulla on ensi kaudelle vielä Jokerien kanssa sopimus, mutta katsotaan, mitä sen kanssa käy. Keskitytään tähän kevääseen nyt täysillä, tuumii Suonenjoelta lähtöisin oleva laitahyökkääjä.

Joukkuetta tulee ikävä

Pakarista sytyttää ajatusta kotimaisesta playoffkiekosta ja yllättävä mahdollisuus tämän kauden seurakaverien kohtaamisesta vastapuolilla. Samalla hän kuitenkin suree tapaa, jolla Jokerien hieno kausi jäi jälleen kerran kesken.

– Tuollainenkin joukkue, joka siellä oli, on vain kerran kasassa. Se joukkue ei tule enää ikinä olemaan sama. Sillä joukkueella olisi varmaan voinut tulla menestystä playoffeissa.

– Totta kai oli siinä mielessä haikeat fiilikset, ja niitä äijiä tulee siellä ikävä, mutta kuitenkin kaikki toivotimme toisillemme siellä tsempit, kun muutama muukin pelaaja lähti muihin seuroihin jatkamaan kautta, Pakarinen toteaa.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa alkoivat vain muutamaa päivää sen jälkeen, kun Pakarinenkin oli ollut Leijonien mukana juhlimassa Suomen kiekkohistorian ensimmäistä olympiakultaa Helsingin olympiastadionin lumipyryssä.

Viime päivinä jääkiekkoilijoiden murheet ovat tunteet Ukrainan tapahtumiin verrattuna vähäpätöisiltä, mutta jokainen on silti saanut tuntea nahoissaan kriisitilanteen vaikutukset.

– Aika tunteiden vuoristorataa ollut. Tuli tuossa olympiakultaa voitettua Leijonien kanssa ja sitten kausi loppui Jokerien ja KHL:n päässä. Totta kai se harmitti, mutta ihan oikea ratkaisu tuon maailmantilanteen takia.

– Nyt taas vähän paremmissa fiiliksissä, kun pääsen täällä jatkamaan kautta. On siinä mielessä tällä hetkellä tosi hyvä fiilis, Pakarinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat