Kohudokumentti hehkuttaa trendidieetin hämmästyttäviä vaikutuksia erektioon – asiantuntijat kertovat mielipiteensä

0:30
Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat.

Kasvissyönnistä kertovassa Netflix-dokumentissa The Game Changers väitetään, että vegaanidieetti voi parantaa miesten seksielämää. Onko näin todella?

James Cameronin, Arnold Schwarzeneggerin ja Jackie Chanin tuottamassa kohutussa dokumentissa kirjailija ja urologi Aaron Spitz tekee kokeen. Spitz antaa kolmelle urheilulliselle yhdysvaltalaiselle opiskelijalle syötäväksi kasvisburriton yhtenä iltana ja toisena taas lihaburriton. Aterioiden jälkeisinä öinä Spitz mittaa miesten erektioita heidän nukkuessaan.

Keskimäärin miesten erektiot kestivät kasvisaterian jälkeisenä yönä jopa viisi kertaa pidempään ja olivat kymmenisen prosenttia vahvempia kuin lihaa sisältävän illallisen jälkeen.

Dokumentissa Spitz myöntää, ettei koe ollut tieteellinen tutkimus, mutta pitää tuloksia mielenkiintoisina. Mitä muut asiantuntijat sanovat väitteeseen, että veganismi parantaa mieskuntoa?

Veganismi voi edistää terveyttä ja myös erektioita

Insider-sivusto huomauttaa, että vegaani- ja kasvisruokavaliot sisältävät tyypillisesti vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia, joita löytyy paljon eläinperäisistä tuotteista. Terve verenkiertoelimistö vaikuttaa miehen erektioihin positiivisesti, kun taas esimerkiksi korkea verenpaine ja kolesteroli tekevät erektioille hallaa. Erektiohäiriöt voivatkin ennustaa miehen tulevia sydänongelmia.

– Mitä enemmän sydämesi täytyy työskennellä veren pumppaamiseksi elimistöön, sitä vähemmän sitä päätyy penikseen, yhdysvaltalainen urologi Seth Cohen sanoo Insiderille.

Lisäksi kasvisruokavalio voi auttaa miestä painonhallinnassa. Lihavuus on yksi asia, joka voi olla erektiovaikeuksien takana.

Brittilehti The Guardianin haastattelema miesten seksuaaliterveyteen erikoistunut sairaanhoitaja Lorraine Grover toteaa, että liha voi olla osallisena erektiohäiriöihin ja heikentyneeseen spermanlaatuun. Siitä kuitenkaan ei ole Groverin mukaan viitteitä, että veganismi edistäisi seksuaalista suoriutumista.

Grover huomauttaa lisäksi, että veganismi voi edistää psyykkistä terveyttä. Psykiatriset sairaudet, kuten masennus, pakko-oireinen häiriö ja ahdistuneisuushäiriöt, voivat aiheuttaa impotenssia, kertoo Terveyskirjasto.

Lisää tutkimuksia aiheesta tarvitaan

Veganismin vaikutuksia miesten seksielämään tulisi tutkia enemmän, jotta näiden kahden asian yhteydestä voitaisiin vetää selvempiä johtopäätöksiä. Mutta ei kasvisruokavalio ainakaan erektioita huononna.

Terveellisen ruokavalion lisäksi mies voi vahvistaa erektioitaan esimerkiksi laihduttamalla, urheilemalla ja lopettamalla tupakoinnin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja