Perutut nuorten MM-kisat halutaan vielä pelata – IIHF-pomo toiveikkaana: "Ehkä voimme yllättää"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif sanoi lehdistölle, että juuri peruttuja nuorten MM-kisoja yritetään sovittaa myöhemmäksi kauden kiekkokalenterissa.

Tuore IIHF-pomo Luc Tardif vihjaili muun muassa kanadalaiskanava Sportsnetin mukaan, että juuri perutut alle 20-vuotiaiden kisat saatetaan pelata myöhemmin tällä kaudella.

– Toivon, että tämä ei ole ohi. En halua luovuttaa, Tardif totesi.

– Mietin, miten voimme tehdä sen vuonna 2022. Me haluamme ottaa seuraavan kuukauden ja miettiä sitä, ja ehkä voimme yllättää positiivisesti.

Nuorten MM-kisat keskeytettiin Edmontonissa ja Red Deerissä keskiviikkona, kun useamman joukkueen riveissä alkoi ilmetä tautitapauksia. Vähintään kolme ottelua jouduttiin perumaan. Turnauksen järjestäjät ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF katsoivat, ettei kisoja kannattanut enää jatkaa.

Tardif ei halunnut vielä spekuloida, koska nuorten MM-kisoja mahdollisesti voitaisiin jälleen pelata. Pohjois-Amerikassa ajankohdaksi arveltiin ensi kesää.

Ranskalainen kertoi kisakomitean pyrkivän siihen, että turnaus pelataan.

– Emme mielellään jätä tätä kesken.

Tardif vastasi myös kritiikkiin MM-kisojen vaillinaisista kuplaolosuhteista, joissa joukkueet majoittuivat hotelleissa muiden vieraiden keskuudessa.

Kuplan sijaan kisapaikoilla yritettiin luoda vain turvalliset olosuhteet. Tardifin mukaan ne olivat riittävät vielä silloin, kun turnaus oli alkamassa.

– Omikron kuitenkin muutti meidän näkökulmaamme.

Lue myös:

    Uusimmat