Antti Pennaselta suoraa kritiikkiä MM-kisajärjestäjien niskaan – "Olen kiukkuinen siitä, miten tämä hoidettiin"

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen ei pitänyt siitä, miten jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen järjestelyt toimivat. Pennanen ihmettelee erityisesti sitä, miksei turnauksessa käytetty NHL:stä tuttua protokollamallia. Sen puuttuminen johti tilanteeseen, jossa kisat keskeytettiin ennen aikojaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti keskiviikkoiltana, että nuorten MM-kisat pysäytetään ja perutaan pahentuneen koronatilanteen takia.

Ennen isoa päätöstä Suomen keskiviikon MM-ottelu oli ehditty perua Tshekin joukkueessa ilmenneen koronatapauksen myötä.

– Olen tosi pettynyt niin pelaajien kuin koko johtoryhmän puolesta. Kun tieto vietiin joukkueelle, siellä oli kyyneleitä silmissä. Se oli tiukka paikka. Pitää muistaa, että vuonna 2002 syntyneillä jäi nyt alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelaamatta sekä tämä turnaus jäi kesken. On täysin eri asia, että pääseekö pelaaja enää pelaamaan maaotteluita. Nämä ovat isoja asioita, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen mietti MTV Urheilun haastattelussa.

Pennanen ei peitellyt turhautuneisuuttaan päätöksen tultua ilmi.

– Olen kiukkuinen siitä, miten nämä järjestelyt hoidettiin. Tapahtuma olisi voitu viedä läpi, jos sitä olisi johdettu ammattimaisemmin, Pennanen lataa.

Pennanen vetoaa muun muassa protokollaan, jossa yksittäinen koronatartunta veti koko joukkueen 24 tunnin mittaiseen karanteeniin. Tämä taas johti yhteensä kolmen ottelun peruuntumiseen ja kaaokseen.

Sen lisäksi närää heräsi muun muassa siitä, miten joukkueille tarkoitetut hotellit olivat yleisessä käytössä. 

– Järjestäjien olisi pitänyt miettiä etukäteen, että miten tilanteita ja kuplaolosuhteita hoidetaan. Jos NHL-malli olisi ollut käytössä, niin turnaus olisi pelattu loppuun. Positiivinen tapaus olisi vienyt pelaajan tai toimijan sivuun ja sitten olisi jatkettu, Pennanen pohtii.

Päätöksen jälkeen tarkistelun kohteeksi päätyi muun muassa se, miten neljä positiivista tapausta johti turnauksen peruuntumiseen.

– Kaikki olivat kahdesti rokotettuja ja positiivisia tapauksia oli todella vähän suhteessa siihen, että kuinka paljon täällä testattiin ja kuinka paljon eri toimijoita oli paikalla. Sen lisäksi positiiviset tapaukset olivat joko oireettomia tai oireet olivat hyvin pieniä, Pennanen käy läpi.

Monen pelaajan lisäksi myös Pennasen oma alle 20-vuotiaiden valmentajataival päättyi Edmontoniin. Hän jättää tehtävänsä keväällä, palatessaan seuravalmennuksen puolelle.

– Olisihan sitä toivonut vähän erilaista päätöstä. Olen kiitollinen siitä, että sain olla pitkään maajoukkueessa mukana. Tässä on saanut olla voittavien joukkueiden matkassa. Tämäkin oli huikea jengi. Matka jää ikuisesti mieleen, Pennanen huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat