Näin IIHF perustelee nuorten MM-kisojen peruutuspäätöstä

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt keskeyttää meneillään olevat jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat. IIHF perustelee keskeytys- ja peruutuspäätöstä pahentuneella koronatilanteella ja omikron-variantin luomalla uhalla.

IIHF:n mukaan peruutuspäätös syntyi sen jälkeen, kun yksi Venäjän joukkueen pelaaja oli antanut positiivinen koronanäytteen. Tämä perui keskiviikkona ohjelmassa olleen Venäjä–Slovakia-ottelun.

Kyseinen peli oli jo kolmas ottelu, joka jouduttiin perumaan positiivisen koronatapauksen myötä. Aiemmin peruutuksen alle joutuivat Sveitsi–USA- ja Suomi–Tshekki-ottelut.

IIHF päätti lyödä kisat säppiin turnauksen lääkintähenkilökunnan ja IIHF:n lääketieteellisen komitean suositusten perusteella. IIHF vetosi pahentuneeseen koronatilanteeseen ja omikron-variantin luomaan uhkaan.

– Peruutuspäätös tehtiin kaikkien osallistujien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi, liiton tiedotteessa linjataan.

IIHF:n mukaan tuorein otteluperuutus vaaransi koko tapahtuman ”urheilullisen eheyden”. Tällä liitto viittaa siihen, miten yhteensä kolme MM-ottelua peruttiin kahden päivän sisällä.

– Koronaviruksen ja omikron-variantin jatkuva leviäminen pakottivat meidät muuttamaan protokollia heti turnaukseen saapumisen yhteydessä. Pyrimme luomaan parhaat mahdolliset olosuhteet, jotta tapahtuma pystyttäisiin järjestämään. Valitettavasti toimet eivät riittäneet. Meidän täytyy nyt keskittyä siihen, että saamme kaikki pelaajat ja joukkueiden toimihenkilöt turvallisesti takaisin heidän koteihinsa, IIHF:n presidentti Luc Tardif totesi.

Suomi ehti pelata turnauksessa kaksi ottelua. Avauskamppailussaan Suomi kaatoi Saksan. Tätä seurasi voitto Itävallasta.

Lue myös:

    Uusimmat