Mainos

Perussuomalaisten Niinistö: Upinniemi parempi koulutuspaikka kuin Dragsvik

Perussuomalaisten kansanedustajan ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön mielestä Upinniemen varuskunta soveltuisi paremmin Uudenmaan prikaatille kuin Dragsvik.

- Upinniemi on sotilasstrategisesti parempi kuin Dragsvik nimenomaan Uudenmaan prikaatin joukkojen harjoituksia ajatellen, koska siellä on sotasatama, syväsatama, mitä Dragsvikissä ei ole, Niinistö sanoi MTV3:lle.

Perussuomalaiset ja keskusta ilmoittivat yhteisessä kannanotossaan, että Dragsvikin varuskunta voitaisiin yhdistää Upinniemen varuskuntaan. Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Veli-Jukka Pennala sanoi sunnuntaina Turun Sanomissa, että varusmieskoulutuksen siirtäminen Dragsvikistä Upinniemeen ei ole mahdollista tilanpuutteen vuoksi. Uudenmaan prikaati Dragsvikissä kouluttaa vuosittain noin 1 500 varusmiestä.

- Tämä oli kuitenkin puolustusvoimien alkuperäinen esitys tämä Dragsvikin koulutuksen siirtäminen Upinniemeen. Eli siinä puolustusvoimilla oli tarkoitus kenties rakentaa lisää tilaa Upinniemeen, Niinistö sanoi MTV3:lle.

Niinistö syyttää puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) harhauttaneen Suomen kansaa monella tavalla.

Lainsäädännössä ruotsinkielisille taataan varusmieskoulutus omalla äidinkielellään omassa joukko-osastossaan, eikä Niinistön mukaan kukaan ole hakemassa tähän muutosta. Joukko-osasto ei kuitenkaan tarkoita varuskuntaa.

- Ruotsinkielisillä on Suomessa jatkossakin ruotsin kielellä varusmieskoulutus, mutta laki ei säädä, missä sitä koulutusta annetaan. Ministeri Wallin ihan tarkoituksella sekoittaa näitä käsitteitä joukko-osasto ja varuskunta, jotka eivät ihan kaikille kansalaisillekaan ole selviä, mutta ministeri Wallin harhauttaa tässäkin Suomen kansaa, Niinistö sanoi MTV3 Uutisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.