Perussuomalaisten Niinistö: Upinniemi parempi koulutuspaikka kuin Dragsvik

Perussuomalaisten kansanedustajan ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön mielestä Upinniemen varuskunta soveltuisi paremmin Uudenmaan prikaatille kuin Dragsvik.

- Upinniemi on sotilasstrategisesti parempi kuin Dragsvik nimenomaan Uudenmaan prikaatin joukkojen harjoituksia ajatellen, koska siellä on sotasatama, syväsatama, mitä Dragsvikissä ei ole, Niinistö sanoi MTV3:lle.

Perussuomalaiset ja keskusta ilmoittivat yhteisessä kannanotossaan, että Dragsvikin varuskunta voitaisiin yhdistää Upinniemen varuskuntaan. Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Veli-Jukka Pennala sanoi sunnuntaina Turun Sanomissa, että varusmieskoulutuksen siirtäminen Dragsvikistä Upinniemeen ei ole mahdollista tilanpuutteen vuoksi. Uudenmaan prikaati Dragsvikissä kouluttaa vuosittain noin 1 500 varusmiestä.

- Tämä oli kuitenkin puolustusvoimien alkuperäinen esitys tämä Dragsvikin koulutuksen siirtäminen Upinniemeen. Eli siinä puolustusvoimilla oli tarkoitus kenties rakentaa lisää tilaa Upinniemeen, Niinistö sanoi MTV3:lle.

Niinistö syyttää puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) harhauttaneen Suomen kansaa monella tavalla.

Lainsäädännössä ruotsinkielisille taataan varusmieskoulutus omalla äidinkielellään omassa joukko-osastossaan, eikä Niinistön mukaan kukaan ole hakemassa tähän muutosta. Joukko-osasto ei kuitenkaan tarkoita varuskuntaa.

- Ruotsinkielisillä on Suomessa jatkossakin ruotsin kielellä varusmieskoulutus, mutta laki ei säädä, missä sitä koulutusta annetaan. Ministeri Wallin ihan tarkoituksella sekoittaa näitä käsitteitä joukko-osasto ja varuskunta, jotka eivät ihan kaikille kansalaisillekaan ole selviä, mutta ministeri Wallin harhauttaa tässäkin Suomen kansaa, Niinistö sanoi MTV3 Uutisille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat