Mainos

Perussuomalaiset: Vedä jo johtopäätökset Wallin

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Jussi Niinistö syyttää puolustusministeri Stefan Wallinia eduskunnan harhauttamisesta puolustusvoimien uudistuksessa.

- Wallin antoi ymmärtää, että puolustusvoimauudistus olisi ollut asiantuntijoiden suunnittelema, sotilaiden suunnittelema ja että siihen ei olisi sisältynyt minkäänlaista puolue tai kielipoliittista suhmurointia. Mutta viime perjantaina hän sitten tunnusti, että kielipolitiikka on vaikuttanut taustalla Dragsvikin tapauksessa, Niinistö selventää MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Ristiriitaiset lausunnot syövät hänen uskottavuuttaan.

Niinistön mielestä Wallinin tulisi vetää omat johtopäätöksensä. Niinistö moittii Dragsvik-jupakassa myös pääministeri Jyrki Kataista.

- Se mikä syö ministeri Kataisen uskottavuutta on se, että Katainen lähti heti rientämään myöntämään tukensa Wallinille.

Ministerin pitää olla rehellinen, Niinistö muistuttaa

- Se on se vaatimus, mitä ministeriltä vaaditaan. Viimeksi pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan vuonna 2003, kun katsottiin että hän on harhauttanut eduskuntaa.

Epäluottamuslause tulossa

Niinistön mielestä puolustusvoimauudistus esitetyssä muodossaan on katastrofi Suomen puolustukselle.

- Puolustusvoimauudistus pitää avata uudestaan ja varmaankin myös hallituspuolueiden sisällä on halua avata ainakin tämän Dragsvik kysymyksen osalta, Niinistö uskoo.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pohtii kantaansa puolustusministeri Stefan Wallinin asemaan huomenna työvaliokunnan kokouksessa ja torstaina ryhmäkokous päättää mihin toimenpiteisiin puolue ryhtyy.

- Kuten puheenjohtaja Timo Soini on julkisuudessa ilmoittanut, niin lähdemme varmasti ehdottamaan epäluottamuslausetta ministeri Wallinille. Toinen tie mitä selvitämme, on perustuslakivaliokuntaan vieminen.

- Meillä ryhmä päättää ja toivomme keskustaa ja vasen ryhmää mukaan.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten Jussi Niinistön haastattelu: (Huomenta Suomi 20.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.