Mainos

Oppositio hyökkäsi yhdessä Wallinin kimppuun

Oppositiopuolueet Perussuomalaiset ja keskusta aikovat mittauttaa puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) luottamuksen.

Puolueiden johtajat Mari Kiviniemi (kesk.) ja Timo Soini (ps.) sekä eduskuntaryhmien puheenjohtajat Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) ja Kimmo Tiilikainen (kesk.) järjestivät aamulla yhteispalaverin, jossa asiasta päätettiin. Molempien puolueiden mielestä Wallin on johtanut eduskuntaa harhaan puolustusvoimauudistuksessa.

– Kyse ei ole juridiikasta, vaan poliittisen luottamuksen mittaamisesta, oppositiojohtajat sanovat yhteisessä julkilausumassaan.

Yhteisessä tiedotteessaan oppositio syyttää Wallinia siitä, että hän ensin ensin salasi, sitten kiisti ja vasta pakon edessä tunnusti poliittiset vaikuttimensa varuskuntien lakkauttamisessa. Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.) saa pyyhkeitä kommentistaan, että on absoluuttinen fakta, ettei ratkaisuun vaikutettu poliittisesti.

Oppositiopuolueet pohtivat etenemistapaa ja aikataulua tällä viikolla omissa ryhmäkokouksissaan.

Perussuomalaisten ja keskustan mielestä ruotsinkielinen varusmieskoulutus on turvattava, mutta se ei lain mukaan edellytä omaa varuskuntaa. Yhtenä vaihtoehtona puolueet väläyttävät Uudenmaan prikaatin siirtämistä Upinniemeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.