Perussuomalaiset vaatii kansanäänestystä EU:n elpymispaketista – PS-kansanedustaja syyttää hallitusta pelkuruudesta

Perussuomalaiset linjasi tärkeimmäksi tehtäväkseen syksyllä – tavoite kaataa EU:n koronapaketti 1:43
Perussuomalaiset linjasi elokuussa tärkeimmäksi tehtäväkseen syksyllä EU:n koronapaketin kaatamisen

Perussuomalaiset vaatii hallitukselta neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU:n elpymispaketista eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Perussuomalaisten mielestä kansalaisten pitäisi päästä esittämään näkemyksensä suoraan tukipaketista kansanäänestyksen muodossa.

Hallituksen mielestä elpymispaketista voidaan hyvin päättää eduskunnassa, jossa toteutuu suomalainen kansanvalta.

– On erittäin tärkeätä, että kansalaisia kuunnellaan ja keskustelua käydään. Suomessa kansalaisten mielipiteen vaalien välillä muodostaa eduskunta, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vastasi perussuomalaisten vaatimukseen.

"Kansalla oikeus äänestää asiasta"

Perussuomalaisten Rami Lehdon mielestä hallitus ei uskalla viedä elpymispakettia kansanäänestykseen, koska hallitus pelkää kansan tyrmäävän hallituksen liittovaltiohaaveet. Lehdon mukaan elpymispaketti tekee EU:sta velka- ja tulonsiirtounionin ja unionin saama verotusoikeus syventäisi liittovaltiota. 

– Kyseessä on merkittävä muutos EU:n perussopimukseen. Kyse on merkittävästä toimivallan siirrosta EU:lle ja siksi kansalla tulee olla oikeus äänestää asiasta, kuten oli EU-jäsenyydestäkin, Lehto julisti.

Tuppuraisen tyrmäsi Lehdon puheet liittovaltiokehityksestä. Hän muistutti, että nyt luotu elpymisrahasto on tilapäinen ja määräaikainen. 

– Tältä osin teidän huolenne siitä, että johtaako tämä elpymisrahaston luominen liittovaltioon, on turha, Tuppurainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat