Perussuomalaiset moninkertaistavat kuntavaalibudjettinsa

Viime eduskuntavaalien suurvoittaja perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin moninkertaisella taloudellisella panostuksella edellisiin kuntavaaleihin nähden.

Puoluetoimiston työmiehen Matti Putkosen mukaan vaaleissa käytettävää summaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta jonkinlainen raami on olemassa. Edellisvaalien noin 150 000 euron budjettiin nähden liikutaan jopa viisinkertaisissa lukemissa.

- Menee yli 500000:n reilusti, Putkonen kertoo.

Puolueen vaurastumisen ansiosta myös yhdistyksille ja ehdokkaille on tarjota nyt "kättä pidempää". Esimerkiksi valokuvaukset hoidetaan puolueen kautta. Paikallisyhdistyksiä tuetaan myös maksamalla niille avustusta 30 euroa hankittua ehdokasta kohti.

Perussuomalaisten tunnettuna ongelmana on puolueen vahva miesvaltaisuus, jota yritetään lievittää suosimalla naisehdokkaita. Sukupuolijakauman tasoittamiseksi on käytössä erityiskannustin. Putkosen mukaan puolueen naisjärjestö maksaa naisehdokkaista 100 euroa per ehdokas.

Perussuomalaiset aikoo mainostaa vaaleissa myös valtakunnallisesti. Ensimmäiset mainosajan varaukset on tehty.

Välineinä mainonnassa käytetään niin televisiota, radiota, nettiä kuin lehtimainontaakin. Puolueen riveissä on mainosalan osaajia, mutta televisiomainokset kilpailutetaan mainostoimistoissa.

Perussuomalaisten tavoitteena on ollut saada listoille 4 000 ehdokasta. Putkosen mukaan pari viikkoa ennen määräajan umpeutumista koossa on noin 3 000 ehdokasta. Puolueen toinen tavoite on ollut saada vähintään yksi ehdokas jokaiseen suomenkieliseen kuntaan, ja sen toteutuminen on ainakin lähellä.

Putkosen mukaan esimerkiksi Keski-Suomessa saatiin vastikään ehdokkaat viimeisiin edellisvaalien "pimeisiin" kuntiin. Ehdokashankinnassa on kunnostautunut varsinkin kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, joka on hankkinut puolueen listoille 60 ehdokasta Keski-Suomessa ja muuallakin maassa.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat