Perussuomalaiset: Kansanäänestykset EU-asioihin

Puolueen näkemyksen mukaan erityisesti EU:n perustuslaki edellyttää neuvoa-antavaa kansanäänestystä. Perussuomalaiset suhtautuu edelleen kielteisesti myös Nato-jäsenyyteen.

Perussuomalaiset vaativat kansanäänestysten järjestämistä Euroopan unionia koskevissa asioissa. Puolueen näkemyksen mukaan erityisesti EU:n perustuslain käsittely edellyttää neuvoa-antavaa kansanäänestystä, jonka yhteydessä on käytävä perusteellinen keskustelu unionista.

Perussuomalaisten puolueneuvosto hyväksyi tänään Ikaalisissa eduskuntavaaliohjelman, jossa presidentinvaalikampanjan mukaisesti korostuu puolueen kriittinen näkemys Suomen EU-jäsenyydestä. Siinä vaaditaan Suomen EU-politiikkaan täydellistä tyylin muutosta. Suomalaisten etua ei puolueen mielestä kyetä ajamaan mielistelemällä.

Perussuomalaiset eivät hyväksy sen enempää EU:n perustuslakia kuin Turkin jäsenyyttä unionissa. Liittovaltion sijasta tähtäimessä tulee olla löysä valtioliitto.

Jos EU:n kehitys kohti liittovaltiota kiihtyy, puolue vaatii eroa EU:sta. Unioni tuomitaan vaaliohjelmassa sekä idealtaan että käytännön toiminnaltaan yhtä epädemokraattiseksi kokeiluksi kuin Neuvostoliitto.

Nato-jäsenyys toisi terrorismin

Ohjelmassa otetaan lisäksi selkeän kielteinen kanta Suomen Nato-jäsenyyteen. Siinä arvioidaan, että mahdollinen jäsenyys edellyttäisi suurta ammattiarmeijaa ja merkitsisi yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista.

Nato ei suojaisi puolueen näkemyksen mukaan Suomea nykyistä paremmin sotilaallisilta uhkilta. Liittyminen veisi meidät päinvastoin mukaan sellaisiin toimiin, jotka saattaisivat lisätä terrorismin kaltaisia ei-valtiollisia uhkakuvia.

Lisäksi Suomen ulkopoliittinen liikkumavara kaventuisi esimerkiksi tilanteissa, joissa Naton ja naapurimaamme Venäjän edut olisivat jossain muualla maailmassa vastakkain.

24-sivuisessa ohjelmassa vaaditaan sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannon säilyttämistä ensisijaisesti julkisella sektorilla. Julkisia palveluja ei tule tuottaa pelkästään pienituloisille, koska vaarana on sekä suuri- että keskituloisten hakeutuminen yksityisen palvelutarjonnan piiriin. Samalla vaatimukset suurituloisten verotuksen keventämisestä kasvavat.

Puolue esittää työeläkkeiden indeksin korjaamista siten, että puolet eläkkeiden korotuksesta seuraa ansiotason nousua ja puolet yleistä hintojen nousua.

Perussuomalaiset haluavat poistaa perintöveron perintönä saatavalta varsinaiselta tai loma-asunnolta, mutta palauttaa varallisuusveron. Toiveena on myös ruoan arvonlisäveron alentaminen.

Pikakäännytys käyttöön rajalla

Pakolaispolitiikassa puolue ajaa tiukkaa linjaa. Perusteettomat, jo aiemmin jossain toisessa EU-maassa kielteisen päätöksen saaneet pakolaiset olisi pikakäännytettävä välittömästi. Maahanmuuttajat tulee sopeuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan kunnolla, eikä valtion varoja ei pidä käyttää esimerkiksi maahanmuuttajien oman kulttuurin säilyttämiseen.

Suomen kehitysapu vaatii perussuomalaisten mielestä täysremontin. Kehitysapupolitiikasta on puolueen mielestä tullut punavihreä puuhamaa, josta ei saisi sanoa mitään kriittistä.

- Monet kehitysavun kohdemaat eivät ole kehittyneet parempaan suuntaan, vaikka apua on virrannut kymmeniä vuosia. Lisäksi suuri osa varoista menee toiminnan byrokraattiseen pyörittämiseen, matkoihin ja kokouksiin.

Ohjelmassa korostetaan, että Suomi voisi valtiojohtoisuuden sijasta keskittää apunsa esimerkiksi Punaisen Ristin katastrofiavulle ja eri kirkkokuntien ulkomaanavulle. Korruptoituneita ja omaa kansaansa sortavia hallituksia ei tule avustaa lainkaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat