Mainos

Perjantai ja lauantai joululiikenteen huiput

Joulunajan menoliikenne on tänä vuonna erityisen vilkasta perjantaina ja lauantai-aamuna. Matkustajien paljous tuntuu varsinkin junissa, joista osaan paikat on jo loppuunmyyty.

-Muutama perjantain iltapäiväjuna ja useita lauantain aamujunia on täynnä. Makuupaikoista on myyty oikeastaan kaikki Etelä- ja Lounais-Suomesta lähtevien junien perjantain ja lauantain paikat, kertoo VR:n liikennesuunnittelupäällikkö Herbert Mannerström.

Ruuhkaisinta on pääradan varteen menevissä junissa. Peruutuspaikkoja kannattaa VR:n mukaan kuitenkin kysellä, sillä lunastamatta jääneet liput tulevat myyntiin uudestaan.

VR on varautunut kaukoliikenteen ruuhkiin koko kalustollaan. Kaikkina joulunaluspäivinä on liikenteessä useita lisäjunia Helsingistä Rovaniemen ja Kolarin suuntaan ja takaisin. Normaaliliikenteen juniin liitetään lisävaunuja.

Lisäautot hankitaan varausten perusteella

Matkahuollon mukaan joulun menoliikenne jakaantuu useaan aattoa edeltävään päivään, mutta perjantai ja lauantaiaamu ovat vilkkaimpia myös linja-autoliikenteessä. Pelkästään Helsingin linja-autoasemalta lähtee joulun alla 25 000-35 000 matkustajaa.

Lisäautoja pyritään hankkimaan tarpeen mukaan lippujen ennakkovarausten perusteella. Lipun hankkimista ei kannata jättää lähtöhetkeen, sillä joulunaluspäivät ovat lipunmyynnin ruuhkaisimpia.

Ilmassa kiiruhdetaan Lappiin

Joululiikenne aiheuttaa muutoksia myös Finnairilla, jossa Pohjois-Suomeen lennetään joitain lisälentoja ja toisaalta osa muista lennoista perutaan.

Lentoliikenteen vilkkain matkustuspäivä on perjantai. Lentämällä matkustetaan erityisesti Lapin lomakohteisiin ja Kuopioon, joihin on perjantaiksi tarjolla korkeintaan hajapaikkoja.

Tungos jatkuu aatonaattoon asti, mutta jouluaatosta odotetaan hiljaista. Joulupäivänä ei Suomessa lennetä lainkaan. Paluuliikenne hajaantuu niin ilmassa kuin maassakin useille päiville. Osa matkalaisista kiirehtii koteihinsa jo tapaninpäivänä, osa vasta loppiaisena, jolloin Finnairilla lennetään viimeinen joululiikennettä varten suunniteltu lisälento.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja