Mainos

Perhemurhaaja halusi pitää kesäpaikkansa

Laajasalon perhemurhista tuomittu mies halusi pitää Tampereella sijaitsevan kesäpaikkansa. Tila oli ulosmitattu murhista maksettavaksi tuomittujen korvausten takia ja mies valitti ulosottopäätöksestä Helsingin käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus ei valitusta hyväksynyt.

37-vuotias mies surmasi perheensä Helsingin Laajasalossa tammikuussa 2012. Hänet katsottiin syyntakeettomaksi ja passitettiin mielisairaalaan. Nykyisin hän on Niuvanniemen sairaalassa.

Laajasalon kolmoismurha

38-vuotias puukotti hengiltä sukellusveitsellä 1- ja 4-vuotiaat tyttärensä sekä vaimonsa tammikuussa 2012. Uhrit olivat nukkumassa, kun heidän kimppuunsa hyökättiin. Lopuksi hän sytytti kodin palamaan. Mies syyksi mustasukkaisuuden. Vaimo oli lähtemässä lasten kanssa kodista pois.

Juttua puitiin suurelta osin suljetuin ovin Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeus katsoi miehen tekijäksi, mutta piti häntä syyntakeettomana. Hänet passitettiin tahdonvastaiseen hoitoon elinkautisen vankeusrangaistuksen sijaan.

MTV3 ei nyt julkaise miehen nimeä, koska hän oli syyntakeeton.

29.10.2012: Oikeus: Laajasalon perhesurmaaja syyntakeeton – pakkohoitoon

Helsingin käräjäoikeudessa 37-vuotias valitti ulosotosta. Hänen omistamansa tila ulosmitattiin kesäkuussa rikosten tuomien vahingonkorvausten maksamiseksi. 37-vuotiaan mukaan kesäpaikka olisi pitänyt säästää ja ottaa rahat muista hänen omistamistaan asunnoista.

Muista asunnoista epäselvyyttä

Kihlakunnanvoudin mukaan Ruusulankadulla Helsingissä sijaitseva asunto oli realisoitu, eikä se riittänyt velkojen kattamiseen. 37-vuotias omisti kolmasosan Ruusulankadun asunnon hallintaan oikeuttavista osakkeista.

Valituksessa 37-vuotias kertoi omistavansa asunto-osakkeita myös Töölönkadulla, Haarniskatiellä ja Klaavuntiellä sijaitsevista asunnoista. Vuodin mukaan tällaisista omistuksista ei ollut saatu selvyyttä.

Lisäselvityksissä kävi ilmi, että 37-vuotias on oikeudenomistajana huhtikuussa kuolleen naisen kuolinpesässä, jonka hallussa on puolet Töölönkadulla sijaitsevasta asunnosta.

Helsingin käräjäoikeus totesi, että Töölönkadun ulosmittaus olisi ensisijainen kesäpaikkaan verrattuna, mutta sen muuttaminen rahaksi olisi vaikeaa, koska asunto ei ole kokonaisuudessaan 37-vuotiaan omistuksessa.

Oikeus totesi, että 37-vuotiaalta on saatavissa riittävä suoritus hänen omistamansa tilan ulosmittauksella, joten ulosmittausjärjestyksestä poikkeaminen on ollut perusteltua.

Aiemmin mies on riidellyt myös tappamansa vaimonsa perinnöstä Helsingin käräjäoikeudessa.

27.3.2013

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.