Mainos

Perheensä tukehduttanut espoolaisisä myönsi tapot

Syyttäjä vaati Espoon Matinkylässä perheensä tappaneelle tietokoneinsinöörille elinkautista tuomiota. 34-vuotias mies myönsi tappaneensa vaimonsa ja tukehduttaneensa kaksi pikkulastaan, mutta kiisti että kyseessä olisi ollut murha.

Perheensä surmaamisesta syytetty insinööri-isä myönsi kolme tappoa tänään Espoon käräjäoikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen katsoo, että surmateot Espoon Matinkylässä sijaitsevassa asunnossa tehtiin vakaasti harkiten. Ahonen vaatii miehelle elinkautista vankeutta kolmesta murhasta. Syyttäjän mielestä teko oli raaka ja julma.

Traagiset tapahtumat saivat alkunsa varhain aamulla toukokuun puolivälissä perheen kolmiossa Akselinpolulla. Syyttäjän mukaan vuonna 1971 syntynyt mies joi jo aamutuimaan viinaa ja napsi lääkkeitä. Tämän jälkeen hän otti keittiöveitsen laatikosta ja löi sen sohvalla nukkuneen vaimonsa rintaan niin kovaa, että veitsi katkesi. Syyttäjän mukaan mies lopuksi tukehdutti vuonna 1972 syntyneen vaimonsa pitämällä tätä nenästä kiinni ja laittamalla käden suun eteen.

Surmatyön jälkeen syytetty tukehdutti myös nelivuotiaan poikansa ja seitsenvuotiaan tyttärensä samalla tavalla kuin oli jo tehnyt vaimolleen. Käsittely julistettiin käräjillä osittain salaiseksi, ja syytettyä sekä asianomistajia kuultiin suljetuin ovin.

"Isä etsi perhesurmasta tietoa internetistä"

Insinööri-isä surmasi perheensä perjantaina, mutta uhrit löytyivät vasta seuraavana maanantai-iltana. Surmatun äidin omaiset huolestuivat ja soittivat paikalle poliisin, joka saapui asuntoon huoltomiehen kanssa. Poliisien mukaan asunto oli sekainen ja verinen.

Espoolaisisä makasi keittiön lattialla huonossa kunnossa. Hän oli yrittänyt syyttäjän mukaan surmata itseään monin eri tavoin, muun muassa viiltelemällä ja sähköiskulla.

Syyttäjä Ahonen katsoo, että surmateko oli suunniteltu, koska miehen tietokoneelta löytyi tiedostoja, jotka liittyivät laajennettuun itsemurhaan. Ahosen mukaan isä oli ennen murhien tekopäivää etsinyt internetistä tietoja hakusanoilla itsemurha, perhe, murha ja lapset. Syytetyn puolustusasianajaja Pekka Eriksson kuitenkin korosti oikeudessa, että mies oli kuohuntavaiheessa.

- Hän on voinut pohtia, miten perheelle käy, kun hän tappaa itsensä, Eriksson sanoi.

Hänen mukaansa syytetty ei muista käyttäneensä hakusanoja perhe, murha ja lapset eikä hän yrittänyt tutustua internetissä laajennettuun itsemurhaan.

Syytetty halusi tutkimuksiin

Oikeudessa hyvin itkuisena esiintyneen syytetyn asianajaja Eriksson korosti, että fyysiset ja psyykkiset asiat johtivat henkiseen romahdukseen. Syytetty kärsi muun muassa masennuksesta ja pelihimosta, joka oli aiheuttanut jopa 70 000 euron pelivelat. Erikssonin mukaan surmatyötä ei kuitenkaan tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

- Tukehduttaminen ei ole raaka tai julma. Esimerkiksi puukolla tikkaaminen tai kirveellä päähän lyöminen puolestaan on raakaa ja julmaa, Eriksson vertaili oikeudessa.

Syyttäjän mukaan teot ovat kuitenkin julmia, koska ne kohdistuivat puolustuskyvyttömiin lapsiin ja nukkumassa olleeseen vaimoon. Syytetty vaati oikeudessa, että hänet määrätään mielentilatutkimukseen. Tutkimusten valmistuminen kestää 4-6 kuukautta, minkä jälkeen käräjäoikeus antaa tuomionsa.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 26.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.