Perheenisä erosi vaimostaan ja seurustelee nyt kahden naisen kanssa: "Olen kasvanut monella tapaa valtavan paljon"

Polyamoriaa ilman mustasukkaisuutta? 6:33
Katso myös: Haastattelussa keskustellaan polyamoriasta.

Eronnut perheenisä seurustelee nyt kahden naisen kanssa. Hän haaveilee siitä, että suhteeseen kuuluisi myöhemmin vielä lisää osapuolia.

46-vuotias yhdysvaltalainen Shai Fishman erosi vaimostaan ja ryhtyi polyamoriseen suhteeseen kahden naisen kanssa, kertoo muun muassa Daily Mail. Nyt hän puhuu innokkaasti vapaamman parisuhdemallin puolesta.

Seta ry:n mukaan polyamoria on eräs eettisen monisuhteisuuden muoto. Polyamoria tarkoittaa elämistä joko romanttisesti tai seksuaalisesti tai kummallakin tavalla intiimeissä suhteissa useamman ihmisen kanssa yhtä aikaa. Siihen kuuluu avoimuus, rehellisyys ja se, että kaikki osapuolet ovat tietoisesti suostuneet tähän.

Inspiroitui TV-ohjelmasta

Shai oli aina ajatellut, että ihmisillä pitäisi olla oikeus olla romanttisessa suhteessa useamman kuin yhden ihmisen kanssa kerrallaan. Kimmokkeen elämänsä uuteen suuntaan hän sai polyamoriaa käsitelleestä televisio-ohjelmasta. Se innosti häntä tutkimaan aihetta tarkemmin.

Shai tuli siihen tulokseen, että yksiavioinen avioliitto ei ollut häntä varten. Hänestä tuntui, ettei se riittänyt kattamaan kaikkia ihmisen tärkeimpiä tarveita. Niitä ovat hänen mukaansa muun muassa se, että ihminen tuntee olonsa rakastetuksi ja turvalliseksi ja että elämä on riittävän monimuotoista. Hän kokee, että ihmisen tarpeisiin kuuluu myös palvella muita jollain tapaa.

Avioliitto kariutui

Shai ehdotti polyamoriaa vaimolleen Daniellelle, 42. Ensin Danielle ei lämmennyt ajatukselle. Muutamia vuosia ja lukuisia jännittyneitä keskusteluja myöhemmin he päätyivät kokeilemaan sitä. 

Uudenlainen parisuhdemalli ei ottanut luonnistuakseen. Daniellella ja Shailla oli erimielisyyksiä suhteen säännöistä. Danielle koki suhteen henkisesti raskaaksi eikä halunnut, että lapsille olisi kerrottu polyamoriasta. Shai olisi halunnut valaista heitä vanhempien suhteesta tarkemmin.

Danielle ja Shai erosivat vuonna 2014. Eroa ehdotti Danielle seitsemän kuukautta sen jälkeen, kun he olivat päätyneet polyamoriaan. He olivat olleet yhdessä kaiken kaikkiaan 19 vuotta.

Seurustelee kahden naisen kanssa

Myöhemmin Shai tapasi nettideittipalvelussa 40-vuotiaan Lean ja 41-vuotiaan Krissyn. Kumpikin oli kertonut etsivänsä yksiavioista suhdetta, mutta Shai sai heidät muuttamaan mielensä. Kolmikko alkoi seurustella vuonna 2016.

Shailla, Krissyllä ja Lealla on avoin suhde. Kaikilla on tahoillaan omia suhteita muihin ihmisiin niin tunteiden tasolla kuin seksuaalisesti. Shai kertoo, että joskus he keskittyvät enemmän toisiinsa, joskus enemmän muihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Krissy, Lea ja Shai eivät ole koskaan kuulleet ilkeitä kommentteja suhteestaan. Ihmiset tosin katsovat heitä kummeksuvasti, jos he osoittavat toisilleen hellyyttä julkisilla paikoilla.

Shain ohella myös Lea haluaa levittää tietoisuutta polyamoriasta. He ovat perustaneet aiheen ympärille rakentuvan Facebook-yhteisön, jossa on yli 4 000 jäsentä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lapset tietävät isän suhteista

Pian eron jälkeen Shai kertoi lapsille suhteistaan. Hän kuvaili hänen ja muiden olevan kuin yhteisö, ystäviä ja perheenjäseniä. He ottivat asian hyvin, ilman ihmettelyä.

– Sanoin, että tällainen heidän isänsä on. 

Shai kertoo, että lapsille tilanteesta on tullut uusi normaali. 

– Välillä on hetkiä, jolloin he murehtivat sitä, mitä heidän kaverinsa mahtavat ajatella. Naapurustossamme kaikki ovat ainakin tämän jo hyväksyneet.

Danielle ja hänen uusi kumppaninsa asuvat samassa talossa Shain, Lean ja Krissyn kanssa. Daniellen ja Shain lapset asuvat siellä myös. 

Toiveissa laajentaa suhdetta

Shai haluaisi hänen, Lean ja Krissyn suhteeseen vielä lisääkin osapuolia. Hän toivoo, että voisi muodostaa "rakkauden heimon", johon kuuluisi niin miehiä kuin naisia.

– Polyamorian ansiosta olen kasvanut monella tapaa valtavan paljon, niin tunnetasolla, eroottisesti kuin henkisestikin.

Lähteet: The Sun, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat