”Tuntui kummalliselta nähdä tyttöystäväni suutelevan aviomiestään” – Juhani kertoo polyamorian herättämistä tunteista

6:33

Miltä tuntuu, kun nainen, joka on tyttöystäväsi, suutelee miestä, joka on hänen aviomiehensä – ja tämä kuvio on yhdessä sovittu ja sallittu? Polyamoria – Monisuhteisuusyhdistyksen sihteeri Juhani Toivosella on aiheesta kokemusta. 

Polyamoristisissa suhteissakin voi tuntea mustasukkaisuutta. Juhani Toivonen kertoo itsekin törmänneensä sellaisiin tunteisiin aikaisemmin, mutta ei enää parin vuoteen.

– Yksi asia, joka tuntui minusta erityisen kummalliselta, oli, kun näin tyttöystäväni ensimmäisen kerran suutelemassa aviomiestään. Siinä tuli tietynlainen mustasukkaisuuden tunne – mutta samaan aikaan tunne, että ei tämä ole väärin, koska tuo on hänen aviomiehensä, kyllähän hän sitä saa suudella, Toivonen kertoi keskiviikkoaamuna Huomenta Suomessa.

Toivonen kertoo pyöritelleensä kumpaakin tunnetta samanaikaisesti päässään ja hyväksyneensä sitten sekä omat tunteensa että tapahtuneen normaaliuden.

– Mitä enemmän sitä näki, sitä normaalimmalta se alkoi tuntua. Jossakin vaiheessa siitä tuli jopa sellaista, että minusta tuntui kivalta nähdä, että toiset tykkäävät ja pitävät huolta toisistaan, Juhani selittää.

Mitä tulee pettämiseen, Juhani huomauttaa, että se ei ole polyamoristisessa suhteessakaan mahdotonta.

– Mutta se, mikä määritellään pettämiseksi, on tyypillisesti erilaista kuin kahdenvälisissä parisuhteissa. Polyamoristisissa suhteissa uskollisuuteen ei tavallisesti liity se, että olisi suhteessa pelkästään yhden kumppanin kanssa, vaan niitä kumppaneita voi olla useampia, ja se (pettäminen) on sitten tavallaan siitä kiinni, mikä kaikki tapahtuu yhteisymmärryksessä. Mitä saat tehdä niin, että toinen hyväksyy sen ja mitä toinen saa tehdä niin, että hyväksyt sen, Juhani kuvailee.

Millainen mustasukkaisuus on tervettä? Onko polyamoristisia miehiä enemmän kuin naisia? Katso ylhäältä video, jolla nähdään myös parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Rannan kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja