Perheenäiti Cheyenne, 29, elää polyamoristisessa suhteessa miehensä ja työkaverinsa kanssa – kasvattavat lapsiaan yhdessä: "He näkevät vain kolme toisiaan rakastavaa ihmistä"

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran. Katso hilpeä listaus!

Cheyenne haluaa kertoa hänen, Jamesin sekä Joellen ja heidän lapsiensa tarinan, jotta polyamoriaan suhtauduttaisiin ymmärtäväisemmin. Kolmikon suhteesta kertoo muun muassa Wales Online.

Texasilainen Cheyenne Barnes, 29, elää polyamoristisessa suhteessa poikaystävänsä James Chormanin, 34, sekä entisen työkaverinsa Joelle Temporalin, 24, kanssa. Nyt he kasvattavat lapsiaan kolmistaan.

Yllätysraskaus vakiinnutti suhteen

Cheyenne ja James olivat tunteneet toisensa kauan ja heillä oli useita yhteisiä ystäviä. Maaliskuussa 2014 heidän suhteensa kehittyi romanttiseksi.

Kolme kuukautta ensitreffien jälkeen Cheyenne huomasi olevansa raskaana. Helmikuussa 2015 syntyi pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi.

Cheyenne kertoo, ettei hän alun perin ollut ajatellut, että heidän suhteensa kestäisi. Lapsi muutti tilanteen. Hän kertoo, että James oli todella innoissaan perheenlisäyksestä.

– Emme ehkä olleet suunnitelleet tätä, mutta se olikin juuri sitä, mitä halusimme.

Cheyenne ehdotti kolmatta osapuolta

Muutaman kuukauden päästä Cheyennesta alkoi tuntua, että hänen rakkauselämästään puuttui jotain. Cheyenne oli jo kauan haaveillut siitä, että voisi harrastaa seksiä naisen kanssa. Ninpä hän ehdotti Jamesille, että he kokeilisivat polyamoriaa.

Polyamoria on eräs eettisen monisuhteisuuden muoto, kertoo Seta ry. Polyamoria tarkoittaa elämistä joko romanttisesti tai seksuaalisesti tai kummallakin tavalla intiimeissä suhteissa useamman ihmisen kanssa yhtä aikaa. Siihen kuuluu avoimuus, rehellisyys ja se, että kaikki osapuolet ovat tietoisesti suostuneet tähän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

James oli aluksi vastahakoinen. Mietittyään asiaa muutaman kuukauden hän kuitenkin suostui ja niin he alkoivat etsiä naista suhteeseensa.

Kipinä löytyi Cheyennen työkaverin kanssa

Cheyenne ja James kävivät muutamilla treffeillä eri henkilöiden kanssa, mutta oikeanlaista tunnetta ei ollut syntynyt. Heistä tuntui aina siltä, että treffikumppani oli kiinnostunut pelkästään Cheyennestä tai Jamesista, ei heistä molemmista. 

Pariskunta oli miltei jo haudannut koko ajatuksen kolmannesta osapuolesta, kun lokakuussa 2018 Cheyenne tapasi silloisessa työpaikassaan yhden lapsen äiti Joellen. Aluksi Cheyenne jopa inhosi Joellea ja valitti hänestä kotona Jamesille, mutta viikkojen kuluessa naiset alkoivat jutella ja huomasivat viihtyvänsä yhdessä myös työpaikan ulkopuolella. Monesti myös lapset olivat mukana.

Eräissä juhlissa vuoden 2019 alussa kolmikon suhde syveni. Myöhemmin tuona iltana Cheyenne, James ja Joelle päätyivät harrastamaan seksiä ja he tunsivat, että tunne oli oikea. 

Kolmikko ryhtyi virallisesti seurustelemaan. Pian Joelle muutti heidän luokseen.

Haaveena suurempi perhe

Puolen vuoden seurustelun jälkeen Cheyenne, James ja Joelle alkoivat haaveilla perheenlisäyksestä. He päättivät, että sekä Joelle että Cheyenne yrittäisivät tulla raskaaksi Jamesille. Kuitenkin vain Cheyenne tuli yrittämisen jälkeen raskaaksi. Hän synnytti myöhemmin tytön. Joelle haaveilee edelleen lapsesta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jotkut ulkopuoliset ovat sanoneet, että kolmikon suhdekuviot eivät tee hyvää heidän lapsilleen. Cheyenne on eri mieltä.

– He (lapset) näkevät vain kolme toisiaan rakastavaa ihmistä, jotka rakastavat heitä.

– Vanhin tyttäreni sanoi minulle, että hänen ystäviensä mielestä on siistiä, että hänellä on kolme vanhempaa, koska silloin hän saa enemmän lahjoja. Tyttäreni ei ajattele asiaa niin, vaan sanoo, että nyt hänellä on lähellään enemmän ihmisiä, jotka rakastavat häntä.

Moni ei ymmärrä

Cheyennen mukaan kolmikon suhde ylittää monien ymmärryksen. Hänelle sanottu, että tuo ei toimi tai että kuvio ei ole normaali.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olemme olleet yhdessä vuoden ja meillä menee hyvin. 

– Haluan jakaa tarinamme, jotta polyamorisista suhteista tulisi normaalimpi asia. Polyamoristisessa suhteessa eläviä pitäisi kohdella tasavertaisesti ilman negatiivisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat