Miksi haaveilet ryhmäseksistä? Asiantuntija selittää yleisimmät seksifantasiat

Tiedätkö, mitä seksifantasiasi kertoo sinusta ja tarpeistasi?

Yllä olevalla videolla pohdintaa siitä, millaiset seksilelut ovat tarpeen.

Kaikki fantasioivat jostain, mutta moni pitää haaveilunsa tiukasti itsellään. Erään seksitutkijan mielestä seksifantasiasi tuskin kuitenkaan on niin tavaton kuin saatat kuvitella.

Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Our Sex Life -kirjan kirjoittanut Justin Lehmiller huomasi kyselynsä perusteella, että on olemassa tiettyjä fantasiateemoja, jotka osoittautuivat suosituimmiksi.

Tässä niistä osa.

Ryhmäseksi

Tässä suositussa fantasiassa voi olla kyse kolmen kimpasta tai kunnon orgioista, eikä kimppakivaan osallistuvien sukupuolellakaan niin väliä. Mutta miksi ryhmäseksistä fantasioidaan niin paljon?

Vaikka rakastaisit kumppaniasi, yksiavioisuus voi tuntua välillä tylsältä. 

– Kuuluu ihmisluontoon kyllästyä seksuaalisiin rutiineihin – ja on helppoa sortua rutiineihin, kun on vain yksi kumppani pitkän aikaa, toteaa Lehmiller.

– Ryhmäseksi tarjoaa mahdollisuuden piristää asioita.

Jos huomaat fantasioivasi usein kimppakivasta, Lehmiller ehdottaa syyn piilevän siinä, että tosielämän petileikeistä on tullut liian ennalta-arvattavaa touhua. 

Raju seksi

Jos 50 Shades of Grey on sinun mieleesi, et ole yksi. Monet kiihottuvat ajatellessaan astetta tuhmempia leikkejä, kuten BDSM:ää.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

6:53

Lehmillerin mukaan rajuista seksileikeistä haaveileva saattaa haluta jotain erilaista tai huomaa usein ajatustensa harhailevan seksin aikana. BDSM:n aikana alistuva tai dominoiva rooli tekevät ajatusten harhailun Lehmillerin mukaan epätodennäköisemmäksi.

Seikkailunhaluinen seksi

Tylsyys on takana tässäkin seksifantasiassa. Jännitystä aiheuttava fantasia auttaa karkottamaan makuuhuoneessa vaanivan tylsyyden. 

Kuinka nauttia fantasioista todellisuudessa? Omien fantasioiden ehdottaminen kumppanille voi tuntua hankalalta.  Lehmiller ehdottaa, että jaat ensin "kevyemmät" fantasiasi, eli ne, joihin uskot kumppanisi todennäköisimmin suostuvan. Luottamuksen ja hyvän olon kasvattaminen luo hyvää pohjaa sille, että voit avautua enemmänkin seikkailuhaluistasi.

Tiesitkö? Fantasiat kannattaa jakaa, sillä eräässä Journal of Sex Research -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa selvisi, että tyytyväisimpiä seksielämäänsä olivat ne pariskunnat, jotka kertoivat puhuvansa avoimesti asiasta kuin asiasta. 

– Seksin harrastamisella uusissa paikoissa ja uusien asentojen tai aktiviteettien kokeilulla voi olla potentiaalia lisätä kiihottumista ja antaa niitä kaipaamiamme jännityksen tunteita, Lehmiller pohtii. 

Seksiä rannalla tai kymppikerhoon liittyminen ovat esimerkkejä fantasioista, joissa on kyse jännityksen ja uutuudenviehätyksen lisäämisestä. Jos tämä on suosikkiteemasi, mitä fantasioihin tulee, se voi olla merkki siitä, että etsit taukoa rutiininomaisesta seksielämästäsi tai jonkinlaista pakoreittiä.

Seksiä yksiavioisuuden ulkopuolella

Avoimet parisuhteet ja polyamoria ovat monelle tuttuja elämänvalintoja, mutta myös seksuaalisia fantasioita niille, jotka elävät perinteisemmässä, yksiavioisessa parisuhteessa.

Halussa kokeilla parisuhdetta, joka ei olisi yksiavioinen, ei Lehmillerin mukaan ole kyse vain seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisesta, vaan erilaisten henkisten ja intiimien tarpeiden täyttämisestä.

– Nonmonogamia on houkuttelevaa monelle, sillä yhden kumppanin on vaikeaa olla kaikkea kaikilla tavoilla.

Lehmillerin mukaan ihminen, joka haaveilee seksistä yksiavioisuuden ulkopuolella, saattaa olla ihminen, jonka seksuaalisia tai romanttisia tarpeita ei tyydytetä. Toisaalta se voi viitata myös ekstroverttiin tai mustasukkaisuuteen taipumattomattomaan luonteeseen.

Intohimoinen, romanttinen seksi

Lehmiller muistuttaa, että on ihmisen perustarve tuntea olonsa halutuksi ja tuntea olevansa yhteydessä muihin ihmisiin.

Se, että kumppani suhtautuu sinuun intohimoisesti, on mahtava tapa vahvistaa tarvetta läheisyydelle.

Jos huomaat fantasioivasi seksuaalisesta intohimosta, on mahdollista, ettet tunne oloasi tarpeeksi halutuksi oikeassa elämässä. Lehmillerin mukaan ne, jotka eivät tunne oloaan hyväksi itsensä tai parisuhteensa puolesta fantasioivat todennäköisemmin intohimon lisäämisesta elämäänsä.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja